In Bed Met…

De ’50 Shades of Grey’ boeken van E.L. James waren afgelopen zomer ongekend populair. Inmiddels zijn de filmrechten verkocht en binnenkort verschijnt de eerste ‘50 Shades of Grey’ film. Wat velen van jullie misschien nog niet wisten, is dat wij in Nederland een variant hebben op de ‘50 Shades of Grey’ hype. Afgelopen januari verscheen namelijk het boek ‘In Bed Met’, een erotische roman geschreven door Lisa Staal. De roman is autobiografisch; Lisa Staal heeft zelf jaren lang als callgirl gewerkt en heeft na 5 jaar eindelijk besloten om haar spannende avonturen te delen.

 

INBEDMET-MvO-32

Bron: Mfotografie

In Bed Met’ gaat over een chique callgirl Eva die pittige avonturen beleeft met quote 500 zakenmannen, voetballers en diverse BN -ers. Zo speelt zij het personage van therapeut, SM-meesteres, slaat ze met de koekenpan en rent ze voor haar leven. Staal heeft het lef om zich kwetsbaar op te stellen en sleurt je mee in de wereld van het taboe. Het boek staat vol pittige seks en haar belevenissen zijn om je over te bescheuren. Glamourland had een exclusief interview met Lisa Staal.

 

Schrijfster Lisa

Lisa werkte jarenlang als journalist voor onder andere SBS Shownieuws, RTL 4 en 5 en schreef artikelen voor De TelegraafHP De TijdPlayboy en andere bladen. ‘In Bed Met’ is Lisa’s derde boek. Eerder schreef zij al ‘Waarom? Nou Daarom!’ (2002) en ‘De Liefdesbijbel’, een confronterend, grappig en leerzaam boek over relaties, liefde en seks. Lisa heeft een moeilijke jeugd gehad en worstelde met een negatief zelfbeeld en boulimia. Ze verslond boeken over psychologie, de kracht in jezelf, opvoeding en boulimia. Lisa heeft keihard gewerkt aan haar persoonlijke ontwikkeling en wilde met haar zelf ontwikkelde therapie andere mensen helpen. Daarom opende zij in 2002, bij de lancering van haar eerste boek, ook haar eigen coaching praktijk ‘Staalcoaching’. Sinds 2009 geeft zij ook lezingen en speeches over relaties, liefdes en seks. Lisa is niet bang om zichzelf bloot te geven en is een open boek. Zo was zij jarenlang naaktmodel voor de schilder Corneille. Ook was Lisa in de jaren 90 dagelijks op tv te zien: van 1994 tot 1998 presenteerde zij voor de lokale TV in Amsterdam het programma ‘In Bed Met Lisa’.

 

INBEDMET-MvO-06

 Bron: Mfotografie

Het leven van een callgirl

Als klein meisje wist Lisa al dat ze schrijfster wilde worden, ze was vroeger een echte boekenworm. Met inmiddels drie boeken op haar naam heeft ze haar droom als schrijfster weten te realiseren. Toch heeft ze uiteindelijk 3 jaar als callgirl gewerkt. ‘Ik werd callgirl omdat ik in de schulden belandde en geen andere uitweg zag. Ik wilde geen stom baantje doen en me tien jaar rot werken om van mijn schulden af te komen.’  Het was geen makkelijke beslissing voor Staal. ‘Als je de meest romantische muts ter wereld bent en je moet je lichaam verkopen voor geld, dan is dat letterlijk: De hel!’ Uiteindelijk realiseerde Lisa zich dat een chique callgirl het zo slecht nog niet heeft en dat er meer gefeest wordt dan dat je seks hebt met klanten. Ze bleef ondanks alles dezelfde Lisa. ‘Nadat ik de knop had om gedraaid bleek de wereld van een callgirl nog best leuk te zijn! Mooie en beroemde mannen, respect, feesten, lachen, gieren en brullen en nog betaald worden ook.’  Haar klantenbestand bestond vooral uit succesvolle, rijke zakenmannen, voetballers en BN’rs.

 

Alhoewel iedereen natuurlijk nieuwsgierig is wie deze mannen zijn, heeft Lisa ervoor gekozen om niet de echte namen van deze mannen in haar boek te noemen. Ze ontmoette hen via via of kwam ze tegen in seksclubs. Als callgirl kwam ze op de mooiste plekken en duurste feesten en zat ze geregeld in het buitenland. Om drie dagen een zakenman in St. Tropez te vergezellen verdiende zij al snel 5000 euro. Lisa laat weten dat ze nooit bang is geweest. Veel mensen denken dat je als callgirl alleen maar seks hebt.  Soms was er echter geen sprake van seks en ging het slechts om een leuke avond. Zo dineerde zij bijvoorbeeld eens met een klant bij De Librije en nam een andere klant haar met een privéjet mee naar Curaçao. ‘Vrienden en familie wisten altijd waar ik was. Ik was nooit bang, mijn intuïtie is mijn grootste vriend. Ik kon van meters afstand ruiken of de man betrouwbaar was of niet.’ Staal wil met haar boek duidelijk maken dat er ook een positieve kant is aan het werk van een callgirl. Ze werd altijd met respect behandeld, kwam op de leukste plekken, vierde elke avond feest, ontmoette veel mooie mannen en verdiende heel veel geld.

 

Liever Verliefd

Na 3 jaar besloot Lisa te stoppen met haar werk als callgirl. Lisa deed haar werk als callgirl puur om geld te verdienen en niet omdat zij op zoek was naar liefde. Desondanks werd zij toch verliefd op één van haar klanten. Dit was voor haar een reden om te stoppen met haar werk als callgirl. Helaas bleek deze man toch niet de ware Jacob en strandde deze relatie al naar 9 maanden.

 

INBEDMET-MvO-17

Bron: Mfotografie

‘In Bed Met’ is sinds januari 2013 te koop en is nu al een enorm succes. Lisa krijgt veel positieve reacties op haar boek. ‘Mensen die het boek lezen, vinden het waanzinnig leuk. Ik krijg e-mails van vrouwen die het vak buitengewoon interessant vinden!’ Er wordt inmiddels al gesproken over een deel 2 van het boek. Of er net zoals ’50 Shades of Grey’ ook een verfilming komt is nog niet zeker. Mocht dit het geval zijn dan is er volgens Lisa maar één iemand die haar rol het beste kan vervullen: ‘Dan kan ik alleen maar denken aan Angelina Jolie.’

 

Nieuwsgierig geworden naar Lisa’s verhalen? Haar boek is te bestellen via haar website www.lisastaal.nl of te koop bij de boekenzaak.