Beautytips: de perfecte snit voor je haar!

Glamourlander, opgelet! Het is hartje winter er en het is de hoogste tijd om te cocoonen. Je haar verzorgen en knippen hoort er bij. Ben je ook op zoek naar de perfecte snit of de juiste coupe? Topkapper Vic Delandsheer uit Landegem geeft 10 tips om de juiste snit bij jouw uiterlijk te vinden!

 

1. Een goede kapper kent zijn klant door en door en kan moeilijk inschatten welke snit hij/zij wil indien hij deze niet kent. De kapper moet dus bij voorkeur zijn consument leren kennen voor hij zijn/haar haar knipt. Factoren die deze keuze kunnen bepalen zijn de invloed van de familie (manlief of de kinderen) en bovendien de persoonlijkheid van de klant.

 

2. De kapper reikt je de juiste stijl aan: in het knippen zijn er twee stijlen: de Angelsaksische vrouw zal tonen met haar snit dat ze een budget gespendeerd heeft voor haar look en valt op. Dit verklaart de keuze voor de asymmetrische coupe. De Franse vrouw daarentegen wil net een naturel look en opteert voor de minder opvallende snit en wil haar schoonheid benadrukken zonder de nadruk op de goede kapper te leggen.

 

3. Wat wil je: de vrouwelijke lijn of de stijl van de punk? Ken jezelf en kies wat bij je het beste past!

 

Glamourland

 

4. Een ware kapper gebruikt net zoals een goede schilder zijn 2 hersenhelften (de vrouwelijke en mannelijke kant) en is zowel links-als rechtshandig. In de ene hand hou je namelijk de kam vast en in de andere de schaar!

 

7. Los het probleem van de klant op: een goede kapper geeft het juiste advies en lost problemen bij de klant op. Hij weet altijd raad.

 

8. Bij elke snit is er sprake van een relatie waar een compromis gemaakt tussen durven en niet durven. Kapper en klant verstaan elkaar door een grondig gesprek en nemen SAMEN de juiste beslissing voor de gepaste snit.

 

Glamourland

 

9. De kapper kent zijn type klant door hem/haar goed te observeren en weet meteen welk type klant voor hem/ haar staat. Zo zijn er de sportieve klant, de klassieke en de ontoegankelijke klant etc. Hou hiermee rekening voor je het haar van je klant knipt.

 

10. Knippen is een uitdaging: zekerheid kan saaiheid betekenen, maar durven zoeken naar iets nieuws is een goed overwogen keuze van de klant en de kapper!

 

Glamourland

 

Glamourlander, ben je nu al een stukje wijzer geworden over de juiste haarsnit voor jou? Heb je voldoende overwogen of je nu een nieuw kapsel wil of niet? Trek dan met deze kennis de wijde wereld in en ga voor de juiste snit!