The beauty and the beach

Het is zomer en dat betekent zon, zee en strand. Heerlijk met je gepedicuurde voetjes in het water met de zon op je huid. Rustig achterover geleund  in een loungestoel met een verfrissende cocktail in de hand. Wij Glamourlanders vermaken ons príma.

 

Na zo’n dag is je huid wat schraal en je haar zo droog als stro door de zon en zee. Met dit soort dagen is het dan ook extra belangrijk om jezelf goed te verzorgen. Wij geven je de belangrijkste tips & tricks voor een stralende look.

 

Glamourland beach

Foto: Tumblr

 

1. Scrub: Scrub je lijf voordat je de zon in gaat. Door scrubben haal je de dode huidcellen weg en word je egaler bruin. Bovendien behoud je jouw fantastische kleurtje langer door scrubben.

2. Gebruik zonnebrandcrème: Nu zal je wel denken dat dat wel vanzelfsprekend is maar niet iedereen gebruikt dit (goed).  Begin al met smeren voordat je de zon in gaat. Gebruik geen factor 10 maar smeer je gewoon gelijk in met factor 20 of 30. Herhaal dit elk half uur en wanneer je het water uit komt. Velen denken niet bruin te worden door een hoge factor te gebruiken maar dit is niet het geval. Doordat je een hogere factor gebruikt heb je veel minder kans op verbranden en word je vanzelfsprekend ook mooier bruin en blijft het langer zitten. En zeg nou zelf, een huid zo rood als een kreeft is verre weg van glamorous. Geef ons die kreeft maar op ons bord, smeren dus!

 

Glamourland beach

Foto’s: Tumblr

 

3. Do not forget your hair: Door de zon en de zee of het zwembad droogt je haar uit. Zorg dat je overdag een spray of crème hebt waar een UV-bescherming in zit. Het houdt jouw haar soepel en beschermt het tegen de straling van de zon. Gebruik na de pret van het zonnen en zwemmen een voedend haarmasker. Tegenwoordig heb je ook fijne shampoos en haarmaskers waar een UV-filter in zit.

 

4. Beautiful lips: Net als je huid hebben je lippen ook behoefte aan verzorging. Gebruik overdag een voedende lipbalsem waar een goede factor in zit zodat je lippen niet kunnen verbranden. Na het zonnen kan je een voedende lipbalsem of lipgloss gebruiken.

 

LET THE SUN SHINE!