Barbie voor 18+

Word jij gek van je man en zijn speelgoedtreintjes? Of heeft je vrouw een wilde verzameling Louboutins, Manolo’s of Jimmy Choo’s en stopt ze niet met sparen? Er zijn mensen die er specialere hobby’s op nahouden en er ook nog hun werk van kunnen maken.

 

zvogue

 

De 40-jarige Francaise Cécile Plaisance was jaren geleden op zoek naar modellen voor een fotoshoot maar had geen zin in de rompslomp. En zeg nu zelf, een Barbie is vele malen goedkoper dan een model wat op de proppen moet komen. Een Barbie? Ja…

 

 Glamourland

 

Bij puur toeval ontdekte ze dat het wel erg leuk oogde, en met een bijzonder holografisch effect over de foto kreeg het werk een extra dimensie.

 

Glamourland

 

Verschillende stukken van de goedkope speelgoedpoppen zijn goed aangekleed in de duurste merkkleding en hebben ieder hun eigen thema, zo zien we een chique bewapende Angelina Jolie, afgewisseld met de plastic versie van Heidi Klum.

 

Glamourland Angelina Jolie

 

Wanneer je van links naar rechts voorbij het schilderij loopt transformeert het beeld geleidelijk wat zorgt voor een bijzonder effect.

 

Glamourland

 

Zo goedkoop als de popjes zijn, zo duur en exclusief zijn de foto’s die je er van kunt kopen. Voor E 3200,- koop je bij Cécile geen knap aangeklede barbiepop, maar een foto van 50×70 cm.

 

Glamourland

 

Zit je te twijfelen over een all-inclusive vakantie naar de Malediven, of een mooie foto van de Franse kunstenares? Maak je keuze snel, elk werk heeft een beperkte oplage. Wij van Glamourland geven natuurlijk graag een tip. Daarom gaat onze keuze uit naar het kleinste stuk, wellicht zit er dan nog een midweekje Texel in.

 

Nieuwsgierig?  Tot en met 26 december a.s. is een selectie van de collectie te bewonderen bij de Rize Gallery in Amsterdam. Daarna blijven de werken van Cécile Plaisance in hun permanente collectie.