Apple presenteert iPhone 5

Apple heeft woensdagavond 12 september de nieuwste iPhone gepresenteerd. Vanaf 28 september zal de telefoon in Nederland verkrijgbaar zijn.

 

 

Qua uiterlijk lijkt de iPhone 5 nogal op de iPhone 4S; de achterkant en zijkant verschilt iets met het oude model. Deze keer is de smartphone volledig gemaakt van glas en aluminium, een stuk dunner en ietwat lichter geworden.

De prijs zal ongeveer hetzelfde zijn als de 4S (al zal de 4S nu natuurlijk een stuk goedkoper worden!) en de telefoon zal verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart/grijs en wit/zilver.

Nu de verschillen…

De telefoon is groter, de accu gaat langer mee, je kan nu foto’s maken tijdens het filmen en de camera is verbeterd, die beschikt over 8 megapixels voor foto’s van 3264 bij 2448 pixels. De oplader kan er nu ook andersom ingestoken worden (voorheen kon de oplader er maar op één manier in) maar nu kun je dus je oude oplader niet meer in de nieuwe iPhone steken. Gelukkig heeft Apple voor alles een oplossing: daar hebben ze een speciaal opzetstuk voor ontworpen zodat je niet je oude opladers hoeft weg te gooien.

Is er een mega verschil met de iPhone 4S?

Wij hadden op z’n minst gehoopt op een vliegende iPhone of iets dergelijks, helaas, niets is minder waar. Alle bestaande onderdelen zijn weliswaar verbeterd, maar echt significante verschillen zijn er niet.

Dan maar weer twee jaar wachten tot de iPhone 6 uitkomt…