Antwerpen in de top 10 van modesteden

Waar moet je zijn voor een bezoekje aan de beste modesteden ter wereld? Global Language Monitor heeft de nieuwe rangorde bepaald voor ’s wereld’s centra van de mode. De grootste winnaars zijn, met zijn pronkplaats, New York (#1), gevolgd door Parijs (#2). Londen staat op plek 3.

 

Antwerpen kreeg een zeer respectabele 9e plek, en steeg twee plaatsen ten opzichte van vorig jaar. De stad van Dries, Raf en Haider schittert boven Tokyo (#11) en Milaan (#12) uit. Volgens Global Language Monitor is Antwerpen aan een constante, geleidelijke opmars bezig richting hogere sferen. Amsterdam komt niet voor in hun top 25 van fashion hoofdsteden.

Vlaanderen zit duidelijk in de lift wat mode betreft. Het is te verklaren door opvallende momenten in de Antwerpse modescène, die ook de tongen deden rollen in andere gewesten. Zo won Vlaams modetalent Christian Wijnants de International Woolmark Prize. Een event dat met juryleden als Donatella Versace en Diane von Fürstenberg de aandacht op zich wist te vestigen. Ook waren er de ongelofelijke laarzen van Belgisch merk A.F. Vandevorst, bezet met 38.883 diamanten en een prijskaartje van 2,3 miljoen euro. Wereldnieuws!