André Kuipers wint Greatest Man Award

Ruimtevaarder André Kuipers heeft zaterdagavond de JFK Greatest Man Award 2012 gewonnen. Edwin van der Sar, de winnaar in 2011, reikte de prijs uit aan de astronaut, die wint vanwege zijn unieke prestaties in de ruimte. Kuipers verbleef 193 dagen in het International Space Station en voerde 55 wetenschappelijke experimenten uit. De tweede plaats is voor sporter Epke Zonderland en sportverslaggever Wilfred Genee sluit de top-3 af.
”Ten eerste vind ik het een eer. Ik voldoe vast niet aan alle criteria. Maar ik kan niet ontkennen dat je de laatste tijd niet om mij heen kon. Maar hoe dan ook, ik ben best trots dat ik ben verkozen boven alle andere mannen die een stempel hebben gedrukt op het afgelopen jaar. En daarbij is het leuk dat op deze manier ook de ruimtevaart naar voren komt”, aldus Kuipers. Naast de award, nam hij ook een Audemars Piguet Royal Oak Offshore en een jaar lang Grolsch mee naar huis.

De JFK Greatest Man Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een bekende man die het afgelopen jaar is opgevallen door zijn prestaties en carrière.

Uit de lijst met 50 kandidaten koos de jury, bestaande uit Jeroen van Koningsbrugge, Peter R de Vries, Victoria Koblenko en hoofdredacteur van JFK Willem Baars, unaniem voor Kuipers.

 

Bron: nu.nl