Andaz Amsterdam Prinsengracht viert de LGBTQI+ Pride

Maak je klaar om Amsterdam te ervaren als nooit tevoren. De Nederlandse hoofdstad is omgedoopt tot een kleurrijke hotspot voor Pride Amsterdam. Dit negendaagse festival is onomstreden een van de grootste en meest spectaculaire LGBTQI+-evenementen ter wereld en brengt once-in-a-lifetime ervaringen naar de stad. Door heel Amsterdam zijn een reeks van optredens, tentoonstellingen, feesten en de wereldberoemde Canal Parade te bewonderen om de LGBTQI+-gemeenschap en haar geschiedenis te vieren.

Miljoenen bezoekers reizen af naar de stad om vrijheid te vieren en hun authentieke zelf te uiten. Andaz Amsterdam Prinsengracht biedt deze reizigers de kans om zichzelf onder te dompelen in de uitgesproken Nederlandse viering van Pride. Gelegen aan de iconische gracht waar de spectaculaire Canal Parade wordt gehouden, omarmt Andaz Amsterdam Prinsengracht de diversiteit, levendigheid en cultuur van de buurt.

Vier Pride met Andaz
Op het Andaz Pride Deck tijdens de Canal Parade bevinden de gasten zich op een van de meest exclusieve hotspots van de Amsterdam Pride. Het VIP-deck biedt een ongeëvenaard uitzicht op de grachten van de stad, waar 80 spectaculair versierde boten door de wateren van Amsterdam varen, elk met hun eigen kleurrijke design. Dankzij free-flowing champagne, onbeperkt canapés en speciale Andaz Pride versieringen, zitten de gasten op de eerste rij en kunnen ze de hele dag feesten.

Andaz Amsterdam Prinsengracht biedt de perfecte uitvalsbasis om te genieten van de vele evenementen die tijdens het negendaagse festival plaatsvinden. Gelegen op een steenworp afstand van de trendy Jordaan en de bruisende boetieks, bars en cafés van de Amsterdamse Negen Straatjes, kunnen de hotelgasten de Amsterdamse Pride ervaren als een local. Het hotel ligt dichtbij vele etablissementen en huizen die Pride-vlaggen dragen en hun eigen flamboyante feesten zullen houden. Bovendien zal in het nabije Vondelpark Pride Park plaatsvinden, waar het zal bruisen door het openluchttheater, de Youth Pride, de Rainbow Market en een selectie van sporten, optredens en kunst waar alle leeftijden van kunnen genieten.

Een authentieke ervaring

Als een van de meest creatieve luxe lifestyle-hotels in de stad, is Andaz Amsterdam Prinsengracht toegewijd om het onderscheidende karakter en de cultuur van Amsterdam te laten zien in het design en de sfeer. Zodra de Pride-vlaggen zijn opgeborgen blijft het hotel een echte weerspiegeling van de omgeving en biedt het de gasten onbeperkt inspiratie om creativiteit en nieuwsgierigheid aan te wakkeren. In wat ooit de Amsterdamse publieke bibliotheek was, zijn 122 hotelkamers en 5 kenmerkende suites gehuisvest. Elke kamer is zorgvuldig ingericht om de gouden eeuw van het Nederlandse design te waarborgen. Unieke interieurs gecreëerd door architect en befaamd designer Marcel Wanders zorgen ervoor dat een verblijf bij Andaz Amsterdam Prinsengracht geen typische toeristenervaring is.


Het hotel verrast je met eigenzinnige details en mysteries om elke hoek. Denk aan de geheime tuin van het hotel en het uitgestrekte atrium in observatorium thema. Bluespoon Restaurant & Bar biedt in het hotel een Nederlandse twist aan een scala van keukens, cocktails en smaken, waardoor designliefhebbers, fijnproevers en cultureel onderlegde reizigers de ware geest van Amsterdam kunnen proeven.