Amsterdam Fashion Week: SIS by Spijkers & Spijkers

Donderdag 24 januari was de tweede dag van een enerverende Amsterdam Fashion Week. Deze dag showde een van Nederlands bekendste fashionduos Spijkers & Spijkers hun winter 2013 collectie voor hun SIS-lijn. Natuurlijk was Glamourland erbij.

 

1

Foto: Peter Stigter

De SIS winter 2013 collectie, genaamd Lucky Thirteen, is geïnspireerd op de sweet rock ’n roll uit de jaren ’50. Lekker veel grafische prints en opvallende kleuren zoals we van SIS gewend zijn. Super zachte wollen pantalons, donkere doorzichtige tops, vestjes van mohair en jurken van zijde.

 

2

Foto: Peter Stigter

Bij een thema als sweet rock ’n roll zou je misschien niet een super vrouwelijke collectie verwachten, maar niets is minder waar. Al worden sommige blouses oversized gedragen, ze worden dan wel getailleerd met een mooie riem. En als het broekpak richting de tomboylook gaat, stylet SIS hem af met een sexy, donkere doorschijnende top.

 

3

Foto: Peter Stigter

De meest opvallende jurk in de winter 2013 collectie is van zwart kant bewerkt met lichtblauwe applicaties van een oog. Hiermee willen de zusjes Spijkers aangeven dat iedereen zich vrij moet voelen om zijn eigen identiteit te uiten en daar zijn wij van Glamourland het volledig mee eens. Lucky Thirteen is een mooie, vrouwelijke collectie met een speels tintje. Draagbaar en zeer geschikt voor de echte glamourvrouwen!

 

4

Foto: Peter Stigter