Amsterdam Fashion Week opent met publieksfeest

Amsterdam Fashion Week trapt dit jaar af met een publieksfeest in samenwerking met de Nachtburgemeester Mirik Milan van Amsterdam, op vrijdag 18 januari in AIR. Zondag 27 januari wordt de modeweek afgesloten met een publieksfeest in het Transformatorhuis. Ook de afsluiter wordt georganiseerd met Mirik Milan. Door de publiekstoegankelijke feesten kan iedere liefhebber zich laten inspireren en genieten van wat de stad aan mode en muziek te bieden heeft.

Meerwaarde door samenwerking

Mirik Milan en Amsterdam Fashion Week delen de missie van talentontwikkeling in de creatieve sector. Dé reden voor Holly Syrett van Amsterdam Fashion Week om de kennis en ervaring te delen en dit jaar voor het eerst hét modeplatform van Nederland uit te breiden naar het nachtleven, onder toeziend oog van de Nachtburgemeester.

 

Tip van de sluier

Het officiële openingsfeest CELEBRATE geeft alvast een kijkje in de wonderlijke wereld van mode en blikt met onder andere ontwerper Jacob Kok, stylist Beatrice Jolly en DJ Chris Julien vooruit met optredens waarbij design, styling en muziek centraal staan. SALUTE sluit de modeweek feestelijk af met een terugblik op de 18e editie van Amsterdam Fashion Week onder begeleiding van de formatie Kypski & Matangi. Bestaande uit DJ Kypski en het Mantangi strijkkwartet.

 

Over Nachtburgemeester van Amsterdam

Mirik Milan werkte de afgelopen jaren als producer bij de organisatie van veel feesten, modeshows en culturele evenementen. Sinds 2012 bekleedt hij de (vrijwillige) functie van Nachtburgemeester van Amsterdam. Mirik zet zich tot en met 2014 in voor de Amsterdamse nacht op het gebied van cultuur, uitgaan en talentontwikkeling.

 

Over Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week werd in 2004 opgericht om Nederland en Amsterdam in het bijzonder als inspirerende en internationaal georiënteerde modebestemming te positioneren. Amsterdam Fashion Week staat voor het vieren van Nederlands modetalent en het slaan van bruggen tussen creativiteit. Met off- en online programma’s worden gedurende het hele jaar activiteiten ontplooid met de halfjaarlijkse Amsterdam Fashion Week als hoogtepunt.

 

CELEBRATE 

Wat: Officieel Amsterdam Fashion Week openingsfeest met Cinnaman (Colors), Daily Bread Live (NL, Excelsior Recordings), Chris Julien (Backstage), Bear Damen (Non Records), SPACEGIRLS, Lustige Lola & Weltschmerz, Les Deux (Andela & Caron) en Doppelgang.

Optredens gecreeërd door: stylist Beatrice Jolly & Deux D’Amsterdam

Datum: vrijdag 18 januari 2013

Locatie: AIR, Amstelstraat 24, Amsterdam

Deuren open: 22:00 uur

Officiële opening Amsterdam Fashion Week: 23:00 uur

Voorverkoop: € 15,-

Ticketverkoop en meer informatie: www.air.nl

 

 

SALUTE 

Wat: Officieel Amsterdam Fashion Week sluitingsfeest met Kypski & Matangi Quartet (Challenge Records), Full Crate (RBMA), Covergirl Sunny, Ellen Deckwitz (poetry performance) en Hoax.

Datum: zondag 27 januari 2013

Locatie: Transformatorhuis, Klonneplein 2, Amsterdam

Deuren open: 23:00
Voorverkoop: € 18,-

Ticketverkoop en meer informatie:

www.amsterdamfashionweek.com

AFW_FB cover_Salute 620x150ig2

Foto: Amsterdam Fashion Week