Amsterdam Fashion Week opening: Avelon

Avelon opende de Amsterdam Fashion Week op donderdagavond zoals we dat van het label gewend zijn: schitterend en op en top luxe. Het handelsmerk van Erik Frenken stelt sowieso nooit teleur, maar voor het 5-jarige bestaan van het merk leek de ontwerper bijzonder uit te hebben gepakt: zo begon de show met een prachtig filmpje over de aanloop naar Paris Fashion Week, wat heel de collectie een extra dimensie gaf. Hoe de rest van de show beviel? Wij van Glamourland vertellen je alle details.

 

Glamourland

Foto: Team Peter Stigter

 

Voor het geval je het nog niet wist: het gaat héél goed met het merk Avelon. Het is echt een van de fijnste Nederlandse aanwinsten van de afgelopen jaren: zo wordt het merk wereldwijd op 200 punten verkocht. Wat nog leuker is, is het feit dat er laatst een kersverse winkel in de Amsterdamse Huidenstraat is geopend – nu hoeven wij van Glamourland het in ieder geval niet té ver van huis te zoeken. ;-)

 

Glamourland

Foto: Team Peter Stigter

 

Enfin, over de show zelf: die was ontzettend fraai. Vanwege het feit dat het merk de Fashion Week opende, begon de show niet op een normale manier – er werd in eerste instantie stil gestaan bij het verlies van Frans Molenaar. Prachtige woorden van Bart Maussen (programmadirecteur van Amsterdam Fashion Week, red.) en oude, ontroerende beelden van Frans vulden dan ook de zaal. Iedereen stond heel even stil bij het verlies van één van Neerlands beste ontwerpers: mode gaat niet alleen over kleding, maar ook over de mens áchter die kleding. We zullen hem allemaal missen.

 

Glamourland

Foto: Team Peter Stigter

 

Na de korte nagedachtenis en officiële opening kon de show beginnen. Na dat prachtige filmpje over Erik Frenken klonk een opzwepende beat door de zaal. Wat daarop volgde was superbe: zo zagen we héle mooie fijngebreide knits, veel burgundy tinten en het gebruik van een hip staaltje prints, zoals een dikke streep of zigzag patroon. De collectie was over het algemeen erg draagbaar: voor de liefhebber van mooie, vrouwelijke stukken was er iets wils, maar ook voor de vrouw die liever een statement suit draagt. En oja, ook als je de Nederlandsche winter (of herfst..) modieus wil overleven, was je aan het juiste adres: de collectie bevatte een aantal héle fijne sjaals, waar je heerlijk in kan verdrinken.

 

Glamourland

Foto: Team Peter Stigter

 

Kortom: Avelon was een dijk van een show. Wij weten zeker dat we nóg meer van dit merk gaan horen dan we nu al doen: wij willen in ieder geval elk kledingstuk linea recta in onze garderobe deponeren. En wanneer wij Glamourlanders dat willen, zegt dat genoeg! ;-)