Amsterdam Fashion Week: Atelier Milada by Ann Boogaert

Het is weer zo ver, de Amsterdam Fashion Week! Deze week showen verschillende designers een gloednieuwe winter 2013 collectie en wij van Glamourland zijn er natuurlijk bij om jou als eerste op de hoogte te brengen van de laatste collecties en trends.

 

MILADA

Foto: Peter Stigter

Brouillard Blue is de nieuwste lijn van designer Ann Boogaerts voor Atelier Milada. Deze winter 2013 collectie is gebaseerd op het verhaal van een jonge prinses die wil ontsnappen uit haar kamer van het kasteel van haar ouders. De moeder van het meisje besloot bij de geboorte dat haar eigen lievelingskleur blauw de belangrijkste kleur moest zijn in het leven van haar pasgeboren dochter. Bijgevolg was dat de kamer van de prinses van boven tot onder lichtblauw was: haar lakens uit Egyptisch katoen, haar handgeborduurde zakdoekjes, haar haarbandjes, gezichtsmaskertjes, haar ondergoed en zelfs haar haren waren blauw.

 

MILADA

Foto: Peter Stigter

Op de ochtend van haar achttiende verjaardag, terwijl iedereen slaapt, besluit de prinses te ontsnappen en klimt ze uit het raam. Ze rent de tuin in, op zoek naar andere kleuren. Ze rent de grasvelden in die bedekt zijn met een dikke laag nevel. Langzaam veranderen haar blauwe jurk en blauwe onderrok van kleur. Ze krijgen diepe, grijze nuances en verschillende kleine kleuraccenten door de ronddwarrelende bloemblaadjes.

 

MILADA

Foto: Peter Stigter

Dit verhaal resulteerde in een prachtige wintercollectie waarin veel verschillende luxe stoffen en texturen zijn gebruikt. Mooie jasjes van wol en donkere doorschijnende tops met bijzondere applicaties. Mooi is ook de gouden brokaat broek. Daarnaast hebben we een glamorous tas van bont gespot, versierd met kleine gekleurde steentjes. Een absolute musthave voor aankomende winter! Wij van Glamourland zijn een echte fan van deze collectie van Boogaert geworden.

 

MILADA

Foto: Peter Stigter