Alles Is Liefde

Je straalt. Je hebt meer energie. Je haat het geluid van je wekker niet meer. Het maakt je niet meer uit of het regent. Je lichaam maakt meer hormonen aan. Nee we hebben het hier niet over een nieuw medicijn of power supplement. We hebben het over de liefde.

Het is heerlijk om verliefd te worden, zolang het wederzijds is natuurlijk. Het blijkt dat als je verliefd bent, je extra dopamine aanmaakt. Dit kleine stofje zorgt ervoor dat je je euforisch voelt. Aangezien we graag in deze staat blijven, willen we dan ook maar al te graag onze geliefde blijven zien. Liefde geeft bevestiging en het gevoel dat we er toe doen. Dat er iemand is die aan ons denkt. De vreugde die dat brengt zorgt er weer voor dat we beter kunnen relativeren. En zeg nou zelf, het leven door een roze bril zien is toch hartstikke lekker? Liefde zorgt ervoor dat baaldagen tot het verleden behoren!

Verliefd zijn heeft ook effect op onze eetpatronen. Zo kan de eetlust van een net verliefd persoon drastisch verminderen. Hartstikke handig al die vlinders in je buik, want een liefdesdieet is volgens mij het beste en lekkerste dieet dat een mens zich kan wensen. Extra bonus als het net voor het strandseizoen gebeurd. Samen, hand in hand, slank op het strand.

Wist je ook dat verliefdheid ervoor kan zorgen dat je minder pijn ervaart? De verliefde gevoelens hebben een soortgelijk effect als morfine. Het prikkelt dezelfde activiteit in je hersenen. Liefde brengt dus letterlijk ons hoofd op hol. Het zien van je ‘crush’ zorgt ervoor dat het hersengebied dat je motivatie controleert extra gaat werken. Wat weer inhoudt dat je sneller gaat werken, sneller gaat denken en je sneller een voldaan gevoel krijgt. Minder pijn en meer motivatie? Dat klinkt als een win-win situatie.

Als het komt op accessoires is liefde het enige dat ons allemaal staat. We kunnen het ons ook allemaal veroorloven, want zoals Jennifer Lopez al zong ‘Love don’t cost a thing’. Wat dat betreft is liefde dan ook het accessoire dat iedereen kan ‘krijgen’. En zolang het goed gaat ook heeft het ook nog eens een goed effect op ons.

Frankee

http://twitter.com/FrankEElicious