Allan Vos & Nata Ryzh AIFW

Na zijn studie modevormgeving aan de KABK in Den Haag werd Allan Vos direct aangenomen op de kostuumafdeling van Cirque du Soleil. Daarna deed hij werkervaring op bij Yoshiki Hishinuma in Tokio, Walt Disney in Amerika en Stage Entertainment en Joop van de Ende producties. Ook volgde hij enkele masterclasses aan de prestigieuze Central Saint Martins in Londen. In het najaar van 2011 deed hij mee met Project Catwalk. Allan Vos begon tijdens zijn werk bij het theater de mode te missen. Daarom begon hij vrouwen als Chantal Janzen en Kim-Lian van der Meij te kleden voor rode loper events. Tijdens deze opdrachten kwam hij erachter dat de vraag naar een mannencollectie steeds groter werd. Allan besloot verder te gaan met het ontwerpen van een herencollectie en presenteerde deze collectie afgelopen zondag 15 juli op de Amsterdam Fashion Week.

 

Naast bijzonder talentvol ontwerper is Allan ook nog eens reporter bij Glamourland. Wij wilden dan ook niets van de show missen en hebben de kans om zijn werk op de catwalk te zien met beide handen aangegrepen.

 

 

 

De collectie van Allan is erg stijlvol en strak. We zien veel zwart en wit afgewisseld met ijsblauw en geel. Daarnaast is de collectie behoorlijk baanbrekend: Allan wijkt van de platgetrapte paden af en geeft zijn eigen invulling aan rolpatronen. Zo zien we mannelijke modellen in lange rokken en een van de heren draagt een korte hotpants met pailletten. Ook dragen sommige modellen grote kettingen. Opvallend is dat bijna alle modellen oog make-up dragen (smokey eyes). Allans voorliefde voor kostuums is te herkennen aan het gebruik van kralen, kristallen en pailletten. Door de combinatie van natuurlijke stoffen als kasjmier, leer, katoen en linnen en de donkere kleuren blijft de collectie toch stoer en mannelijk.

 

Lange rokken en smokey eyes bij Allan Vos

Show Allen Vos

 

Allans eerste herenmodelijn is een eigenzinnige, strakke en stijlvolle collectie waarin zowel stoere, sportieve als gewaagde elementen zijn terug te vinden. Alhoewel er veel verschillende stoffen en borduursels worden gebruikt is de collectie toch heel draagbaar. Een deel van de collectie wordt verkocht op www.allanvos.com en in geselecteerde winkels.

 

Speciale verrassing van de show was Natallya Ryzhykava met haar label Nata Ryzh. Zij maakte haar debuut op de AIFW. Haar damescollectie bestond uit veel elegante gekleurde jurken. We zagen veel turquoise, zalmroze en lichtgeel en er werd veel gebruik gemaakt van gedrapeerde losvallende stoffen. De collectie deed ons denken aan de jaren ’70. De show van Nata Ryzh was erg vrolijk en gaf ons ondanks de regen buiten toch een zomers gevoel!

 

Nata Ryzh

Show Nata Ryzh

 

Afbeeldingen: Lisa Vermeij

Reporter: Lisa – Angelina

Twitter: Lisav_GL