Teveel alcohol genuttigd op nieuwjaars-borrels? Detox-time!

De overheerlijke hapjes en ook de champagne tijdens de nieuwjaarsborrels hebben hun tol geëist. Hoog tijd dus om het lichaam te zuiveren!

 

Een detoxkuur is daar een perfecte manier voor. Het is zowel fysiek en mentaal het begin van een nieuwe periode. Helemaal fijn: je hoeft met je drukke bestaan niet af te reizen naar zogeheten kuuroorden. Je kunt dit namelijk ook zelf doen. Het is veel makkelijker dan je denkt. Glamourland geeft je tips!

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Tip 1. Eet fruit en drink citroensap

De kuur begint met iets heel simpels. Je hebt geen superfood nodig dus. Nee, je begint je detox heel simpel met een glas lauw water. Doe daar een beetje citroensap bij en je spijsverteringsstelsel wordt optimaal gereinigd. Ook ontzuurt het je lichaam. Makkelijk toch!

 

Tip 2. Doe aan lichaamsbeweging

Iedereen weet het: lichaamsbeweging is ontzettend belangrijk voor je gezondheid èn gemoedstoestand (ook top voor die Blue Monday van vandaag dus!). Kruip dus van die bank af voor een stevige wandeling door het bos. Dat is ook nog eens leuk voor je trouwe viervoeter! Door beweging elimineren we veel toxines. Ben je iets sportiever aangelegd? Ga dan fitnessen of joggen. Die zorgen voor het afvoeren van afvalstoffen.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Tip 3. Eet groene groenten

Ze zijn helemaal hot and happening. Misschien heb je ze al gespot: de groene smoothies en sapjes. Ideaal voor een goed begin van de dag. Daarnaast is het aan te raden om toch iets minder buiten de deur te eten en zelf met een pan en groenten in de weer te gaan. Dat is vaak veel gezonder. Voeg bij je maaltijd vervolgens nog wat extra look toe. Look is een geweldige manier om schadelijke stoffen af te voeren.

 

Tip 4. Geniet van een dagje sauna

Een dagje sauna staat gelijk aan relaxen, maar wist je ook dat al je afvalstoffen uit je lichaam worden verwijderd tijdens zo’n ontspannen bezoekje? Dat komt namelijk door het zweten. Let er wel op dat je genoeg water drinkt! Heb je op korte termijn geen tijd voor de sauna? Een heet bad heeft hetzelfde effect.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Tip 5. Doe wat rustiger aan

Een ander belangrijk punt is rust. Start je detox rustig. Eet de eerste twee dagen meer groenten, drink smoothies en vermijd koffie en alcohol. Daarna mag je twee tot drie dagen vol aan de bak. Dan bestaat je eetpatroon alleen maar uit groenten en smoothies. Bouw het daarna rustig af en ga over op een normaal, maar gezond, eetpatroon. Belangrijk: don’t blame it on yourself! Als je een beetje smokkelt omdat je je niet lekker voelt, is dat geen enkel punt. Wees vooral lief voor je lichaam en geest.

 

Na een weekje detoxen ben je helemaal klaar om weer je glamorous zelf te kunnen zijn.