Albert Verlinde als Zigeuner

Op donderdag 23 augustus zendt de TROS de tweede aflevering uit van de achtdelige serie Bauer’s Zigeunernacht. De serie ging vorige week succesvol van start. Ruim 1,2 miljoen bekeken de eerste aflevering waarin in te zien was dat Frans samen met zijn broer Dorus en drie muzikanten naar het zigeunerkamp in Hongarije vertrok.

In deze aflevering is showbizzkoning Albert Verlinde te gast. Albert en Frans zijn al ruim twintig jaar bevriend, maar op het zigeunerkamp in Hongarije leert Frans zijn gast van een nieuwe kant kennen. Ze brengen een bezoek aan het wereldberoemde Honderd Violen Zigeunerorkest en belanden samen in de slaapkamer van Bango Margit, de grootste zigeunerdiva van Oost-Europa.

Albert beleeft een onvergetelijke tijd op het zigeunerkamp en zingt (gekleed in slechts een onderbroek) het lied ‘Singing in the Rain’. Daarnaast verrast Frans zijn eerste logé met een lied van Ramses Shaffy in gipsystijl.

Frans is geboren in een woonwagen, maar heeft zijn verrijdbare stulpje inmiddels verruild voor een meer dan luxe villa in het Brabantse. Hij heeft altijd verhalen gehoord van zijn ouders en grootouders over het leven onderweg. Van het reizen van stad naar stad, op zoek naar werk, in totale vrijheid, met weinig luxe maar in alle eenvoud en geluk. Frans herontdekt nu op geheel eigen manier het gipsyleven. Andere gasten die in de woonwagen van Frans komen logeren zijn onder andere Ali B, Pia Douwes en Irene Moors.

 

Wij zijn benieuwd. Frans kennende, zal het programma behoorlijk wat (onbedoelde) hilarische momenten opleveren.