AFW S/S 2015: FRANZEL AMSTERDAM

Op dag numero twee van FashionWeek vond de modeshow van Franzel Amsterdam plaats in Vodafone Fashion LAB: THIS IS NOT ART. Een show waarbij iedereen, uh- nogal versteld stond.

 

Op de catwalk van Franzel Amsterdam droegen vrouwen simpele zwarte jurken met verschillende uitsneden. In eerste instantie dansten de vrouwen met hun herkenbare out-of-bed look nog op de muziek, maar vervolgens stonden de modellen opeens één voor één stil. Wat toen gebeurde was vrij uniek: de stilstaande modellen begonnen elkaars make-up eraf te halen met doekjes, terwijl andere modellen langs hen heen bleven lopen in Franzels kleding. De monden vielen echter pas voor het echie open toen de stilstaande modellen elkaar begonnen uit te kleden, totdat zij alleen nog in hun huidkleurige ondergoed stonden. Hiermee maakte Franzel een statement van formaat.

 

PHOTO © TEAM PETER STIGTER  SPRING/SUMMER 2015 PHOTO © TEAM PETER STIGTER  SPRING/SUMMER 2015

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Maar ha, daar schoten de mannen ineens te hulp! De mannelijke modellen droegen onder andere grote blauwe jassen met zwarte details. Ze liepen naar de uitgeklede vrouwen toe en kleedden ze opnieuw aan. Toch fijn, voor die haast poedelnaakte modellen. Nice to know: de grote, blauwe met zwarte jassen zijn eerder deze maand door mensen als Bastiaan van Schaik tijdens een expositie in het Van Goghmuseum ‘beklad’. Cool!

 
PHOTO © TEAM PETER STIGTER  SPRING/SUMMER 2015 PHOTO © TEAM PETER STIGTER  SPRING/SUMMER 2015 PHOTO © TEAM PETER STIGTER   SPRING/SUMMER 2015

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Na deze speciale act ging de show verder met de collectie. We zagen baggy korte en lange sportbroeken, oversized blouses en sweaters, baseball jackets, wijde jassen en niet te vergeten: safarihoedjes. Van bedrukte prints met een Coca Cola logo en Mona Lisa, tot effenkleuren als grijs, zwart, wit, crème en aquablauw. De collectie had naast een sportieve, ook een stijlvolle uitstraling. Bovendien waren de schoenen van de modellen in samenwerking met Mason Garments ontworpen. Het waren stoere sneakers met een leuke afwerking, namelijk twee kwastjes aan de achterkant van de schoen. Deze schoenen waren onder andere in het rood, zwart en blauw. We like!

 

 PHOTO © TEAM PETER STIGTER  SPRING/SUMMER 2015 PHOTO © TEAM PETER STIGTER  SPRING/SUMMER 2015 PHOTO © TEAM PETER STIGTER   SPRING/SUMMER 2015

Foto’s: Team Peter Stigter

 

De Spring/Summer 2015 collectie van Franzel was helemaal zoals we gewend zijn: stoer, speels, sportief en toch apart. De kledingwissel zorgde voor een bijzondere presentatie, wat niet snel vergeten zal worden door het publiek. Wij van Glamourland kunnen het wel waarderen, zo’n merk dat graag een statement maakt. Wij doen niet anders! ;-)