AFW Sepehr Maghsoudi: een onvergetelijke avond!!

Donderdag 24 januari. Het meest toonaangevende Fashion Event dat Nederland kent, de Amsterdam Fashion Week 2013, is in volle gang. Op deze dag presenteerde de internationaal bekende en zeer gewaardeerde ontwerper Sepehr Maghsoudi zijn A/W 2013 collectie aan alle gasten en genodigden. En uiteraard waren wij van Glamourland erbij!
In een industrieel maar prachtig ogend pand aan de Damrak werden wij na ontvangst aan de deur door een labyrint aan gangen, aangekleed met zwarte en zilveren ballonnen en uv-licht, naar de vierde verdieping geleid alwaar de show plaats zou gaan vinden.
Met een glas champagne in de hand namen wij de prachtige locatie en de overige gasten in ons op alvorens plaats te mogen nemen aan de modern gestijlde catwalk. Al wachtend op het begin van de de Fashion Show, waarvan de verwachtingen hoog zijn, zien wij als mede genodigden de bekende DJ Ferry Corsten en zangeres Sharon Doorson langs de catwalk plaatsnemen. Onze celebrity spotting werd al vrij snel onderbroken door het inzetten van de muziek die de start van de spetterende show inluidde.

 

De show, Embrace your Darkness, was geïnspireerd op een jeugdherinnering van Sepehr. Aldus de designer: ‘de kleine rebel/warrior gaat het avontuur aan. Alleen door het bos lopen vol misleiding en duisternis. Het is de kunst om de reis in je eentje af te leggen totdat een uitweg gevonden is. Tijdens deze reis moet je jezelf aanpassen aan wat het bos met zich meebrengt, en dit is wat jou in het leven vormt. Dit neemt een mooie illusie met zich mee.’

Deze inspiratie uitte zich onder andere in de gelaagdheid van de getoonde creaties alsook de combinatie van lichte en donkere tinten met af en toe vrolijke punten zoals bijvoorbeeld een gebloemde rok of jas. Voor de vrouwen creëerde hij prachtige jassen, jurken, bloezen en rokken van verschillende materialen als zijde, kant en bont.. De herencollectie bestond voornamelijk uit jassen en broeken. Een diverse en zeer draagbare collectie, wij werden er hebberig van!

Om het rebelse warrior gevoel te versterken, droegen de vrouwelijke modellen het haar hoog samengebonden in een knot waarin een haak was verwerkt met daaraan bevestigd een lange vlecht die tot aan de grond reikte. De mannelijke modellen hadden eveneens het haar gevlochten, dan wel zonder deze lange staart.

 

Met een prachtige lange bruidsjurk ‘waar menig vrouw die in 2013 in het huwelijksbootje stapt het warm van krijgt’ met bijpassend jasje werd de inspirerende show afgesloten. Sepehr kwam onder luid applaus tevoorschijn om de aanwezigen onder ogen te komen en vooral te bedanken voor hun aandacht. Uiteraard was er de gelegenheid om onze aanwezigheid bij deze Fashion Show met de designer te vereeuwigen door middel van een unieke foto.

Onder het genot van wat hapjes bekeken wij voor  vertrek nog even de kunstwerken van Sepehr die tentoongesteld waren voor de veiling waarvan de opbrengst naar de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld gaat.

Wij van Glamourland kunnen de nieuwste collectie van Sepehr Maghsoudi ten zeerste aanbevelen. Wilt u ook zo’n fantastisch exclusief ontwerp van Sepehr? De kleding is te verkrijgen via zijn website www.sepehrmaghsoudi.com en wordt op aanvraag gemaakt naar wens van de cliënt. Krijg je maar geen genoeg van hem? Volg en ‘Like’ Sepehr op Facebook pagina: https://www.facebook.com/sepehrmaghsoudi1?fref=ts