AFW: Máxima’s zomercollectie van 2014?

Afgelopen weekend was de aftrap van de catwalkprogramma’s van de 12e editie Amsterdam Fashion Week. Met de Spring/Summer 2014 collectie SIS van Spijkers en Spijkers werd dit befaamde modefestijn ingeluid. Truus en Riet Spijkers presenteerden in de Gashouder te Amsterdam hun collectie aan de (inter)nationale pers, vele BN’ers en ander modepubliek. Koningin Máxima droeg eerder al creaties van dit bekende duo. Wij van Glamourland waren benieuwd of we Máxima’s zomercollectie van 2014 al zouden kunnen bewonderen en namen een kijkje.

 

Voor aanvang van de show zagen we al vele bijzondere creaties voorbijkomen. Bekend Nederland had hun meest extravagante pakje aangetrokken om trots tussen het modepubliek te paraderen. Zo zagen we de zomerse outfits van Beertje van Beers, Anouk Smulders, Jort Kelder, Laura Verster, Fred van Leer, Frans Molenaar, Bastiaan Van Schaik, Janice Bosmans, Jordy van Toornburg, Tom Sebastiaan, Sylvia Geersen, Marvy Rieder, Victoria Koblenko en Liza Sips.

 

 Glamourland

Foto: Christian Looman

 

Na vele gezellige babbels op het terras voor de ingang van de Gashouder namen we plaats voor de show van Spijkers en Spijkers. Al snel werden we meegenomen naar de zomer van 2014 door de veelzijdige, levendige collectie met duidelijk het strand als één van de inspiratiebronnen. De achtergrond van de catwalk bestond uit bewegende golven en de modellen flaneerden op zomerse, Franse muziek.

 

 Glamourland    Glamourland    Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

De collectie verwijst naar de jonge Brigitte Bardot, toen ze nog gewoon een brunette was en voordat wij haar allemaal kenden. Volgens het ontwerpduo is zij nog steeds het type van een hedendaagse vrouw en daarom de muze voor deze collectie. De jonge modellen hadden allemaal een bruine, warrige beachlook coupe en droegen losse bloesjes, speelse rokjes en jurkjes met afgezakte schouders en vrouwelijke strakke tailles.

 

Glamourland                        Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Ook waren er prachtige broekpakken te zien die de collectie toegankelijk maakte voor een nog breder publiek. Al liepen sommige modellen letterlijk naast de (hoge) schoenen, maakte dit de collectie natuurlijk ook weer hedendaags en werd duidelijk dat de collectie overtuigend genoeg was om het publiek helemaal enthousiast te houden.

 

 Glamourland    Glamourland    Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Of wij koningin Máxima volgende zomer in een creatie zien verschijnen die dit weekend op de Amsterdamse catwalk was te zien, is natuurlijk nog een verrassing voor ons allen. Maar naar aanleiding van de uiterst positieve reacties van bekend Nederland op de SIS SS14 collectie, mogen we wel verwachten volgend jaar items van de collectie terug te zien aan het lichaam van de bekende dames. Wij van Glamourland zijn benieuwd!