AFW Monique Collignon – Bewust omgaan met mode is never out of fashion

Het moment waar elke Glamourlander op heeft gewacht is dan eindelijk aangebroken. De schoenen zijn gepoetst, de haren glad gestreken, de make-up vlekkeloos aangebracht en de mooiste kleding mag eindelijk weer uit de hoezen. De tijd om te zien en gezien te worden ging groots van start op het Klönneplein te Amsterdam; Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.

 

Glamourland

Foto: Mercedes-Benz

 

In deze tijd van het jaar wordt Amsterdam het centrum van opkomende Nederlandse fashion talenten, ontwerpers, commerciële labels en merken. Monique Collignon is hierbij een oude rot in het vak. Zij studeerde af in 1983 aan de Rotterdamse modeacademie waarin ze in de jaren ’80 voornamelijk voor derden ontwierp. Zo mocht zij haar CV aanvullen met mooie klussen voor o.a. Adidas. Daarnaast ontwierp ze ook kledingstukken voor onze snelle jongens van PSV en professioneel wielrenner Rini Wagtmans.  Talking about a fast career my dear.

 

In 1990 opende ze haar eigen winkel in Leiden aan de Korevaarstraat. Vanuit Leiden toonde zij in 1996 haar eerste Haute Couture-collectie in Amsterdam. Verlangend naar de Amsterdamse grachten en het bruisende leven, verhuisde zij in 1997 naar Amsterdam. Collignon ontwierp niet alleen Haute Couture, maar bracht ook in 2008 een prêt-à- porter collectie uit genaamd: MC by Monique Collignon. Deze werd later onder de naam ‘Couture Light’ exclusief verkocht bij Wehkamp.

 

PHOTOGRAPHER

Foto: Team Peter Stigter

 

Al met al is mode een fingerspitzengefühl. Dit werd bij Collignon al tussen haar zevende en elfde levensjaar door haar moeder doorgegeven. Naast haar successen in de sportwereld, behaalde ze in 2010 de Dutch Designer of the Year Award en ontving zij in Duitsland tijdens een fashionevent ‘The Best Foreigen Designer Award 2012’. Daarnaast was zij verantwoordelijk voor o.a. de trouwjurk van Kim Feenstra en de galajurken van ons Nederlands schoon, zoals Carice van Houten en Lieke van Lexmond.

 

Voor Monique is haar werk haar lust en haar leven. Geen wonder dat wij van Glamourland en andere liefhebbers hun hart vasthielden tijdens haar zakelijke failliet verklaring in 2013. Gelukkig voor Collignon en menig fan, bleef onze modekoningin stevig met beide naaldhakken op de grond staan en claimde zij afgelopen woensdag én zondagavond haar troon tijdens de Amsterdam Fashion Week in de Gashouder fabriek.

 

PHOTOGRAPHER

Foto: Team Peter Stigter

 

Wat deze couturelijn zo bijzonder maakt is dat Collignon, als eerste modeontwerpster ter wereld, stoffen van gerecyclede PET-flessen in haar Haute Couture collectie verwerkt afkomstig van Waste2Wear. Een couture light (ready-to-wear) jurk is gemaakt van ongeveer 30 PET-flessen, met het karakter van o.a. zijde.

 

Met oog op het welzijn van de wereld, verzamelden de gasten van de MBFWA afgelopen zondag zich om een grootse wereldbol, waarin een van haar creaties verstopt zat. De modellen droegen vloeiende stoffen, in de mooiste kleuren, geïnspireerd op de vier elementen; aarde, water, vuur en lucht.

 

PHOTOGRAPHERPHOTOGRAPHER

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Met stevige beats, snelle sneakers en metallic accenten schreden de modellen de catwalk over. Monique Collignon maakte haar grote comeback met een gevoel voor mode waarin ze inspeelt op de jungle in Amsterdam met comfortabele stoffen, speelse kleuren en schoeisel waarmee menig mode fanaat de hele dag door de stad door kan flaneren zonder zich aan het einde van de dag in oncomfortabele posities te bevinden.

 

Collignon haar missie is: ‘Empowering woman’.  Zij hoopt dat als vrouwen haar kledingstukken dragen het hun kracht en zelfverzekerdheid geeft in al haar facetten. Wij hopen in de toekomst meer initiatieven van dit karakter te mogen zien van menig ontwerper. Collignon heeft ons laten zien dat stijl en karakter, met oog voor het welzijn van de wereld, perfect hand in hand gaan.

 

Bewust omgaan met fashion, in combinatie met een elegante en vrouwelijke touch is nooit ‘out of fashion’.

 

Bekijk hieronder een gedeelte van de Couture Light collectie:

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHER

Foto’s: Team Peter Stigter