Amsterdam Fashion Week: Hulltastisch

Het was de derde dag van Amsterdam Fashion Week en wij, ware Glamourlanders in hart en nieren, zouden vandaag aanwezig zijn bij de show van Sjaak Hullekes. Maar nog voordat we bij de Westergasfabriek aankwamen, zaten er ladders in onze panty’s en was het een try-before-you-die walking through the snow with killerheels on. How glamorous is that?

 

Eenmaal binnen waren wij niet alleen vrolijk vanwege het feit dat wij weer normaal konden lopen maar ook vanwege de ontspannen en aangename sfeer die ons tegemoet kwam. Een lekker glas Piper Heidsieck mocht natuurlijk niet ontbreken.

 

 GL3

 Foto: Shireen Lam & Suzanne Heesbeen

Voordat wij het wisten was het kwart over drie en was het tijd om plaats te nemen op rij 3, vak F. De knappe koppen die deze show zouden lopen moesten zich al iets eerder komen melden. Om exact 7.00 uur vanochtend stonden zij al paraat. Je zou denken dat voor zo’n show als deze alles van tevoren is afgesproken. Niets is minder waar. Op de dag zelf werden er nog flink wat wijzigingen doorgevoerd. Ook slechts enkele minuten voor aanvang van de show veranderde er nog een klein detail. Hoe graag Sjaak Hullekes ook wilde dat het vierde model met een sigaret de catwalk overliep, dit werd helaas niet toegestaan vanwege de brandveiligheid.

 

Onze plaatsen werden aangewezen en we voelden de spanning stijgen. Terwijl iedereen nog druk in gesprek was over wat deze show ons zou gaan brengen, werd het licht gedempt: the show has begun! Het eerste model kwam al fietsend de catwalk op waarna het tweede model de catwalk afrende: ‘de arbeiderstijd’. Zij waren onderweg naar hun werk. Na een paar fantastische, nonchalante looks te hebben gezien, die bekend stonden als de dirty look, kwam er een mooie blauwe oldtimer de catwalk opgereden. Uit de auto stapten modellen die chique en netjes gekleed waren, ook wel de clean look genoemd door Hullekes. Er klonk een bel: het was lunchpauze. Modellen paradeerden over de catwalk met appels, broodjes en kranten. Een leuk detail dat toegevoegd was aan de show. Het eind naderde en rennende arbeiders en sjokkende directeuren passeerden nog één keer de catwalk: the end of the workday. Met de mooie blauwe oldtimer kwam Sjaak Hullekes de catwalk op. Een daverend applaus kwam hem tegemoet, Hullekes’ zijn collectie was in twee woorden: onvoorstelbaar fenomenaal!

 

 GL11

 Foto: Peter Stigter

Dat zijn collectie de intentie had om te verwijzen naar de vroegere arbeiderstijd, was direct duidelijk. Veel bruin, beige, blauw en wit passeerden ons in een flits. Lange mantels met hoge, gebreide kragen waren creaties die iedereen aandachtig volgde. Chino broeken in combinatie met nette blouses en opvallende knopen: casual chique. Grote sjawls die losjes om de modellen heen waren gezwiept en nette, zwarte lakschoenen kenmerkten de catwalk. Lakschoenen met houten hakken en sneakers met witte zolen die perfect aansloten bij zijn collectie. Kleine details, zoals de gekruiste naadjes à la Coco Chanel, lieten zien dat zijn collectie met zorg was samengesteld. Een genot om naar te kijken en als wij één van de modellen moeten geloven, voelen de stoffen aan als een tweede huid. Een mooie, inspirerende collectie die zeker beschouwd kan worden als ‘draagbaar’.

 

Wij hebben genoten en de dag afgesloten met een goed glas wijn en een heerlijk stukje vis, beter bekend als ‘sushi’.

 

Have a glamourous evening!

 

Glamourland1

 Foto: Peter Stigter