Addy’s Celebration Show

Als er iemand zorgt voor Glamour in dit land, is het wel Addy van den Krommenacker met zijn schitterende ontwerpen. En daar mogen we nu al 10 jaar van genieten! Om dat te vieren, vond er gister een speciale Celebration Show plaats in The Harbour Club in Amsterdam. Glamourland was uiteraard aanwezig en brengt hier met liefde verslag over uit!

 

 

 

De club en aankleding ervan zorgde voor een mooie luxe ambiance. Ontvangst met bubbels. Chique geklede gasten. Een drankje en een hapje. En genieten van een fantastische show.

Bekende Nederlanders waren present.  Wij spotten onder andere Inge Iepenburg, Mari van de Ven, Marijke van Helwegen, Bastiaan van Schaik, Geert Hoes, Wendy van Dijk en vele anderen. Er was zelfs hooggeëerd publiek: prinses Aimee, die een creatie van de ontwerper hem zelf droeg, zat frontrow!

Daarnaast  was het voor het eerst ook mogelijk voor de ‘gewone consument’ om aanwezig te zijn.

Wij vroegen een aantal BN’ers wat zij zo bijzonder aan Addy en zijn ontwerpen vinden. Dat hij een fijn en inspirerend mens is hoorden we vaak vanavond. De altijd bijzondere verschijning Marijke van Helwegen is gehuld in een ontwerp van hem. Zij benadrukte dat hij het toch maar even presteert om zelfs voor de Nederlandse vrouw met haar Nederlandse maten iets moois te ontwerpen. En wat ze verwacht van de show? “Als het van Addy is, is het altijd even galant!” Mari van de Ven benadrukt nog even dat Addy altijd zichzelf weet te blijven. Vooral zijn Brabantse gezelligheid weet Mari wel te waarderen. Mari werkt vaker samen met Addy en vindt zijn ontwerpen altijd even sexy. “De show zal wel weer fantastisch worden!”

10 jaar geleden ontwierp Addy van den Krommenacker zijn eerste collectie. Met een spectaculaire show  blikte hij gister samen met heel Nederland terug op zijn glansrijke carrière.

De show ging van start met een filmpje waarin Addy vertelde: “ik heb eigenlijk 2 manieren van werken. Ik teken het hele jaar door modellen. Daarna bepaald ik pas in welke stof ik een model uit ga werken. Of ik ontwerp juist op de stof: ik kijk met wat voor model de stof het beste tot zijn recht zal komen”. Hij vond het verrassend en bijzonder om te merken dat zijn ontwerpen 10 jaar geleden ineens beter verkochten, dan de andere grote merken die in dezelfde winkel hingen. Dit gaf hem energie. Zijn eerste show herinnerde hij zich  heel goed. Inmiddels heeft hij voor bijna alle BN’ers ontworpen. Een bruidsjurk voor Prinses Caroline. Jurken voor celebs in het buitenland, bijvoorbeeld voor Nicole Kidman. Zijn jurken werden gedragen bij de Oscars. Hij won met zijn werk verschillende prijzen. “Een hele mooie tijd,” aldus Addy van den Krommenacker.

Verschillende collecties kwamen voorbij op de catwalk, geshowd door de modellen van bureaus als Touché en Max Models. Pupa Milano zorgde voor de visagie en gaf de modellen een 30-40er jaren look. Het L’Anza Hairteam voegden daar kapsels met bijpassende diepe slagen aan toe.

Als eerst werd een collectie getoond die hij speciaal ontwierp voor Steps. Geïnspireerd op de meest succesvolle ontwerpen uit zijn carrière. Voornamelijk Addy’s favoriete kleuren champagne, zwart en fuchsia kwamen voorbij. Door de elegante ‘peplums’ en het accent op de taille kwamen de vrouwelijke vormen perfect tot zijn recht.

Addy’s 10 favoriete jurken uit het afgelopen decennium, werden ook geshowd op de catwalk. Het zijn voor hem jurken met historie, het zijn een soort ‘kindjes’. Verkopen zal hij ze dan ook nooit! Wij van Glamourland geven Addy groot gelijk, het zijn stuk voor stuk namelijk juweeltjes! Deze prachtige designs zijn o.a. gedragen bij de Oscars, mee geweest naar belangrijke bestemmingen en gedragen door bekende sterren. De getoonde jurken zijn allemaal even verfijnd en uniek. Zo kwamen er megasplits voorbij, veren, bloemen, flinke decolletés en franjes. In het rood, groen, champagne, mintgroen en zilver.

Vervolgens kwam de speciale “Limited Edition Celebration Collection” voorbij, die hij ontwierp voor zijn label ‘Addy by Addy van den Krommenacker’. Zomerse jurken, rokken en andere modestukken bedrukt met verschillende prints van zijn eigen designs. Veel wit, champagne kleur, barok, pailletjes en andere shiny materialen zijn hiervoor gebruikt. Zijde en andere fijne lichte stoffen maakten het tot een ultravrouwelijk geheel.

Als afsluiter van de show toonde Addy zijn nieuwe couturecollectie voor 2013. Dit keer geïnspireerd door eind jaren ’30 en begin jaren ’40, omgezet naar de tijd van nu. En hoe! Met veel zilver, wit en zwart. Jurken compleet bedekt met zilveren pailletten. Veel zwart/wit prints. Bijvoorbeeld dierenprints, alleen dan natuurlijk wel een superluxe versie daarvan. Hooggesloten halslijnen, capes en ‘vleermuismouwen’. Verrassend waren de ontwerpen waarbij een jas of overslagrok uitgedaan werd, waardoor een compleet nieuwe look tevoorschijn werd getoverd.

Tussen de verschillende collecties door spraken een aantal van zijn vrienden, tevens zijn bewonderaars. Zo las Jette van der Meij een gedicht voor van Jo Govaerts, uit een bundel van Gerrit Komrij. Een gedicht over het willen dragen van een frisse zomerjurk, met blote schouders, een uitgesneden hals en rug en vooral goed los om de heupen. “Ik heb thuis in de loop van de jaren een eigen bibliotheekje gecreëerd. Ik ben op zoek gegaan naar een gedicht wat zou passen bij deze bijzondere gelegenheid. En bijna achterin deze bundel, vond ik dit mooie gedicht”.

Presentatrice Pernille la Lau spreekt nog eens uit hoe Addy het altijd weer voor elkaar krijgt je uit alle poriën vrouwelijk te voelen wanneer je zijn jurken draagt. “Je voelt je zo bijzonder, maar toch voel je ook nog steeds jezelf”.

Addy zijn stagiair vertelde door hem uitgelachen te zijn, toen hij in 2006 vroeg of hij al eens in de Italiaanse Vogue had gestaan. Onterecht, want nog geen jaar later had de couturier zijn publicatie te pakken!

Sandra Reemer deed het laatste woord en vertelde vol enthousiasme over hun vriendschap, die al sinds de vorige eeuw bestaat. En over het moment dat Addy na zijn 1e show in Rome werd bestormd door de Italiaanse pers. Dankzij hem werd zij ineens de best geklede vrouw van Nederland.

Glamourland feliciteert Addy nogmaals met zijn 10 jarig jubileum! We verheugen ons al op de komende 10 jaar!

Vanaf vandaag, maandag 12 november, is de Celebration Collection van Addy for Steps verkrijgbaar in geselecteerde Steps Stores. Het startsein werd door Addy gegeven in het Steps filiaal aan de Kalverstraat.