Addy for Steps

Het is donderdag 29 maart 2012 en vandaag gaat de gehele Addy for Steps collectie in de voorverkoop in Utrecht.
Omstreeks vijf uur arriveren we bij de Steps winkel aan de Oude gracht en er heeft zich al een groepje dames voor de deuren verzameld. Bij aankomst krijgen we een nummertje, in deze volgorde mag iedereen zijn aankopen doen.

Wij mogen eerder naar binnen om foto’s te maken, maar we moeten nog even wachten, want iedereen is nog druk bezig de kleding netjes in de winkel te hangen. Ondertussen word de rij steeds groter en word de spanning voelbaar.
Zal iedereen zijn favoriete jurk kunnen bemachtigen?

Even later mogen we de winkel in waar iedereen nog hard aan het werk is. Lange jurken worden nog gestoomd, kleding rekken verplaatst, paspoppen aangekleed, de gehele voorkant van de winkel word omgetoverd tot Addy’s domein.

Addy van den Krommenacker zelf is ook aanwezig en we stellen hem nog een paar vragen.
Hij vertelt ons dat hij deze samenwerking met Steps is aangegaan omdat hij zoveel vragen kreeg van dames die gek zijn op zijn ontwerpen maar het niet kunnen betalen en toch graag iets van Addy zouden willen bezitten.

Omdat Steps al erg bekend staat om hun jurken heeft hij gekozen voor deze samenwerking. Door de lange ervaring blijft er een goede kwaliteit, die heel betaalbaar is. Op het moment word deze lijn in Nederland en België via Steps uitgebracht en wie weet nog eens in andere landen.

Inmiddels is het tien voor zes en worden de laatste kleding stukken goed neer gelegd. Zelfs Addy helpt mee.
De eerste 50 klanten krijgen een gratis I love Addy T-shirt, die Addy nu zelf buiten uit gaat delen. Zodra de deuren open gaan zijn er vreugde kreten te horen en begint iedereen te klappen. Even later komt Addy weer naar binnen en kan het aftellen tot de verkoop beginnen.

Bij het start sein rennen de eerste dames naar binnen, recht op hun gewilde items af. Het is pakken wat je pakken kunt, want van elk item is er maar een beperkt aantal. Al snel ontstaat er een file voor de paskamers en inmiddels mogen wij ook kijken of onze favoriete jurk er nog tussen hangt. Tijdens het wachten in de rij voor de paskamers horen we van veel dames dat ze een jurk kopen omdat ze binnenkort een bruiloft of feest hebben. Addy’s jurken zijn inderdaad perfect voor feestelijke gelegenheden.
Als je zo de gehele collectie bij elkaar ziet is er voor ieder wat wils. Als we bijna aan de beurt zijn om te passen zien we dat Addy iedereen adviseert over de kleding. Het is geweldig om iemand met zo’n passie bezig te zien.

Even later staat ook een van ons in een Addy jurkje naast Addy en dan moet er natuurlijk even een foto gemaakt worden.

Tevreden kunnen we richting de kassa gaan met onze eigen Addy, terwijl er buiten de winkel nog steeds een rij staat.

Reporter: Leyla
Foto’s door: Hennie Ummels