55e editie van de Grammy’s!

Zondagavond 10 februari was het weer zo ver: de 55e editie van de uitreiking van de Grammy Awards. De Grammy’s worden beschouwd als de belangrijkste muziekprijzen ter wereld en zijn vergelijkbaar met de Oscars van de filmwereld. Een jury bestaande uit artiesten en professionele muziektechnici maken een keus uit de genomineerde artiesten, tekstschrijvers, producers, componisten en dirigenten. De 55e editie werd dit jaar gevierd in Los Angeles en werd gepresenteerd door rapper LL Cool J.

 

Winnaars

Er werden dit jaar 81 Grammy’s uitgereikt. Zo won de Belgische/Australische singer songwriter Gotye maar liefst 3 Grammy’s. Het nummer ‘Somebody that I used to Know’, dat hij samen met zangeres Kimbra heeft opgenomen, won een Grammy voor ‘Single van het Jaar’. De band The Black Keys wonnen ook 3 Grammy’s in de categorie ‘Rock’. Jay-Z en Kanye West werden met het nummer ‘Niggas in Paris’ onderscheiden met ‘Beste Rapsong’ en ‘Beste Rap Optreden’. De Engelse band Mumford and Sons wonnen met hun album ‘Babel’ de Grammy voor ‘Album van het jaar’. Adele won met haar ‘Set fire to the rain’ een Grammy voor ‘Beste Solo Pop Optreden’. Paul McCartney nam dit jaar zijn 15e Grammy in ontvangst; zijn album ‘Kisses On The Bottom’ won de Grammy voor ‘Beste Traditionele Pop Vocaal Album’.

 

Dress to Impress

De uitreiking van de Grammy’s is natuurlijk de perfecte gelegenheid om je mooiste jurk uit de kast te halen. Wij van Glamourland vonden de celebs er weer prachtig uitzien. Wie won volgens jou de prijs voor ‘Best Dressed’? Kijk hieronder voor de foto’s!