5&33 winnaar Best Hotel Bar Award 2014

Wij werden afgelopen donderdag wel héél blij van een afspraak in onze agenda, lieve kijkbuiskinderen. Het was namelijk weer tijd voor de uitreiking van de jaarlijkse Red & Grey Best Hotel Bar Award! Onder de meeste van ons is dit evenement waarschijnlijk welbekend, maar even voor de duidelijkheid: dit is dus dé award die je zonder gêne pontificaal tentoonstelt in je etablissement. Zoals het een echte awarduitreiking betaamt was het dan ook een ware nek-aan-nek race en ging de avond dus gepaard met de nodige spanning. Maar hé, het verlossende woord was snel daar: de hotelbar 5&33, gevestigd in het Art’otel te Amsterdam, ging er met de prijs vandoor. Toch fijn, als je opeens de beste hotelbar van Nederland hebt.

 

Glamourland Best Hotelbar Award art'otel

Foto: Art’otel

 

De avond begon al hoffelijk: we werden ontvangen door de charmante Vincent van Dijk, initiatiefnemer en eigenaar van the Red & Grey Best Hotel Bar Award. We werden vervolgens overladen met een -mogen we het zeggen- fan-tas-ti-sche cocktail van RED & Grey. Echt, op Ibiza krijg je ze niet veel beter. En ha, over die hors d’euvres gesproken… Die waren, uh- ‘best binnen te houden’, aldus 24 kitchenchef John Gerdsen. De avond zette zich vervolgens onverstoord voort en het publiek leek steeds mooier te worden. Of werd gewoon mooier, not sure ;-). Dat van Dijk verdomd goed weet hoe hij een feestje moet geven, is in ieder geval duidelijk.

 

Glamourland Best Hotelbar Award art'otel 3

Glamourland best hotelbar award

Foto’s: Stef Veldhuis

 

Enkel de topzaken uit de hotelbranche mochten mee doen, wat het geheel een exclusief tintje gaf. De winnaar is dan ook niet de minste: de bar van het vorig jaar geopende art’otel was favoriet bij het publiek en wordt door de jury geprezen voor zijn uitmuntende service en bijzondere inrichting. “De hotelbar is sexy, arty en heeft een internationale allure, in een omgeving waar je dit niet verwacht. De bar trekt een interessante mensenmix van fashion, business en design. De aantrekkelijke crew is erg servicegericht. Je voelt je welkom, zodra je de deur van het hotel binnenstapt.”

 

Glamourland Best Hotel Bar award  Glamourland Best Hotel Bar award

Foto’s: Jurriaan Koeze

 

De Red & Grey Best Hotel Bar Award werd voor de derde keer georganiseerd. Zo was de winnaar van vorig jaar Skylounge Amsterdam van Doubletree by Hilton Amsterdam. Een professionele jury nomineerde 24 hotelbars. Hierop kon vervolgens online gestemd worden door het publiek. Dit jaar kon trouwens voor het eerst ook op hotelbars in Rotterdam en Den Haag gestemd worden. SPARK van Hilton the Hague en Bar & Kitchen van het nhow hotel vielen dan ook in de prijzen. Ook, mwa- best aardig, maar nergens is het stiekem zo fijn als in Amsterdam, toch?

 

Glamourland Best Hotelbar Award art'otel

Glamourland best hotelbar award

Foto’s: Stef Veldhuis & Jurriaan Koeze

 

De prijs wordt mogelijk gemaakt door Canadian Red cranberrysap en Grey Goose vodka. Red & Grey is een stijlvolle en verfrissende mix van Canadian Red cranberry en Grey Goose vodka. Deze luxe longdrink is verkrijgbaar in de beste hotelbars. Zo’n bar als 5&33 in het art’otel, bijvoorbeeld. Al zin om te gaan? Wij zijn al onderweg, zien we je daar.