3 alternatieve kleuren voor deze zomer

De zomer is de ideale tijd van het jaar om eens lekker te experimenten met kleuren. Mix en match naar hartelust en creëer je eigen fashion statement. De huidige fashion industry deinst er dit jaar niet voor terug om ons zelfvertrouwen een creatief duwtje in de rug te geven, met opvallende oranje, roze en fluorescerende tinten die hun weg hebben gemaakt naar de runway. Zelfs de all-time favourite van menswear, blauw, heeft een make-over gekregen met de zomerse tinten kobalt en aqua.

 

Toch vallen deze kleuren natuurlijk niet bij iedereen in de smaak, waardoor alternatieven hun eigen leventje gaan leiden door te verschijnen in verschillende merkcampagnes en street style blogs. Behold the power of the internet guys.

 

Met dit in gedachten hebben wij van Glamourland 3 alternatieve zomerkleuren voor jullie opgespoord.

 

Glamourland

Foto: Tumblr.com

 

Muntgroen

Pastelkleuren zijn een eeuwige favoriet in het voorjaar en in de zomer, dit is in 2013 niet anders. Deze lichte tinten zijn subtieler dan hun gewaagde tegenhangers (denk maar aan oranje, roze, rood en kobalt), maar zijn wel iets verfijnder en draagbaarder.

 

Muntgroen heeft een duidelijke plek veroverd in de collecties van zowel high street giganten zoals H&M, als van designer brands zoals Ted Baker. Perfect voor mannen die op zoek zijn naar een zomerse en mannelijke kleur (dankzij de groene basistoon)! Muntgroen is bovendien ideaal om te combineren met andere neutrale tinten zoals marineblauw, kaki en bruin.

 

Glamourland

Foto: Tumblr.com

 

Deze kleur werkt evengoed voor casual als voor business. Combineer het met neutrale kleuren en maak muntgroen het focuspunt van je outfit.

 

Lila

Deze pastelkleur heeft een violette ondertoon, hoewel velen dit eerder zouden beschrijven als paars. Lila is het mannelijke en meer comfortabele alternatief op de roze trend van dit seizoen. Het is een kleur die een groot vertrouwen toont in zowel je persoonlijke stijl als in je mannelijkheid.

 

Glamourland

Foto: Tumblr.com

 

Deze kleur is de perfecte zomerupgrade voor je business outfit, denk maar aan bijvoorbeeld een lila overhemd. Combineer het met neutrale tinten zoals wit, crème en marineblauw. Bovendien kunnen grijze en groene combinaties ook verrassend uit de hoek komen.

 

Geel

Is er een andere kleur die de zomer beter vertegenwoordigt dan geel? Nee toch hé. Geel is een opvallende statementkleur die velen nog niet eens zouden overwegen buiten het seizoen. Gaande van mosterdtinten tot pastelvarianten, geel heeft duidelijk zijn modestempel gedrukt op dit seizoen.

 

Glamourland

Foto: Tumblr.com

 

T-shirts in lichtgele tinten zijn ideaal om op een hete zomerdag een ongedwongen en casual statement te maken. Kies voor een gele stand-out-of-the-crowd chino, telkens in combinatie met casual of business. Vergeet niet dat deze kleur het beste werkt in kleine hoeveelheden. Less is more!

 

Zo, ons kort kleurenoverzicht zit er alweer op. Hoewel deze 3 kleuren niet de primaire kleuren zijn van deze zomer, zijn ze er toch in geslaagd om zichzelf in de kijker te plaatsen bij zij die op zoek zijn naar een manier om zich te onderscheiden. Wij van Glamourland zijn alvast benieuwd naar jullie combinaties!