2014: Een jaar van uitersten

Het is bijna zover. Vanavond mogen we dan eindelijk met een appelflap en een glas bubbels op de vuist afscheid nemen van een veelbewogen 2014. Strooi wat poedersuiker op je oliebol  want wij van Glamourland zijn de beroerdste niet en nemen je nog graag mee naar de meest opzienbare gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

 

Het jaar begint niet goed voor (consumptie) Bonnie en haar man Arne-Jan. Een echtelijke ruzie tussen de twee loopt flink uit de hand.  Ze zouden het samen aan de stok hebben gekregen omdat Bonnie volgens haar echtgenoot nog altijd niet van de drank af kan blijven. Na de ruzie is op de één of andere manier hubby Arne-Jan van het balkon afgelazerd en met twee gebroken benen in het ziekenhuis beland. DOKTER BERNARD?

 

We beginnen het jaar op sport gebied gelukkig iets beter. In februari beginnen de Olympische winterspelen in Sotsji, Rusland. Voordat de spelen überhaupt beginnen is deze door de bijzondere acties en uitlatingen van Vladimir Poetin al veelbesproken. Niet te vergeten de ‘Olympische ring’ die tijdens de openingsceremonie niet geheel open schuift. Wij van Glamourland vragen ons af of degene die dit bedacht heeft nu niet in het beton gestort onder de Siberië Express ligt. Nederland doet het tijdens de spelen bijzonder goed en sleept 8 gouden, 7 zilveren en 9 bronzen medailles in de wacht.

 

In februari al worden de eerste uitbraken van Ebola ontdekt in West-Afrika. Bijna 10.000 mensen komen dit jaar om door het virus. Inmiddels hebben wetenschappers en doktoren bijna een werkend medicijn samen kunnen stellen en zijn er zelfs al mensen genezen van het virus.

 

In Rotterdam word op 13 maart ein-de-lijk het nieuwe centraal station na een jarenlange verbouwing geopend door niemand minder dan koning Willem-Alexander. De Rotterdammers hebben zelfs al een aantal koosnaampjes voor het bijzondere zilverkleurige gebouw. Zo word het onder andere Station Kapsalon, de Metromuil en de haaienbek genoemd. Kijk en vergelijk zelf zouden we zeggen.  De complete verbouwing van het spoor, het station en de aansluitende parkeer garage hebben de gemeente Rotterdam een grove 700 miljoen euro gekost.

 

Op 24 en 25 maart wordt de Nuclear Security Summit van 2014 gehouden in Den Haag. De internationale topconferentie veranderd de hofstad in een waar fort en legt het leven compleet plat. Trams rijden niet, straten worden afgesloten en een straal van honderden meters rondom het conferentiegebouw word hermetisch afgesloten. Vol verwondering zag Nederland op Schiphol alle overheidsvliegtuigen landen. Wij van Glamourland vinden dat de president van de Verenigde Staten toch wel het meest in stijl reist. Hij kwam aan in zijn AIRFORCE ONE en had 2 helikopters, zijn limousine THE BEAST, de Secret Service en complete gevolg mee genomen.

 

Wellicht was je het alweer vergeten, maar op 26 april van dit jaar liep je waarschijnlijk over de vrijmarkt of stond je lekker te feesten met een glaasje bubbels, we hebben namelijk voor het eerst officieel geproost op onze nieuwe koning en koningin tijdens koningsdag.

 

Op 10 mei van dit jaar zat natuurlijk iedereen klaar voor het Eurovisie Songfestival waar Ilse de Lange en Waylon onder de naam the Common Linnets de sterren van de hemel zongen. Ze weten samen de tweede plaats te behalen in Kopenhagen. Dit jaar verloren we van ‘The Bearded Lady’ Conchita Wurst.

 

Conchita was niet de enige vrouw die in de prijzen viel. Onze eigen hoofdredactrice zonder baard Erieke Kuitert nam op 21 mei de Media Award van 2014 in ontvangst tijdens het World Fashion Festival in Amsterdam.

 

Op 12 juni zit heel Nederland met knikkende knietjes en samengeknepen billen klaar met de bittergarnituur op tafel. Nederland trapt af voor het WK voetbal dat plaatsvindt in Brazilië. We komen ver maar moeten helaas in de halve finales afscheid nemen en worden verslagen in een bloedstollende penaltyronde door Argentinië. Gelukkig winnen we wel de troostfinale en worden we 3e.

 

Op 17 juli wordt Nederland opgeschrikt door verschrikkelijk nieuws. Malaysia Airlines vlucht 17 stort neer in Oekraïne. Alle inzittenden komen om het leven waaronder veel Nederlanders. Bijna een week later word een dag van nationale rouw afgekondigd. Twee transportvliegtuigen met de stoffelijke resten van de slachtoffers komen aan op vliegbasis Eindhoven en een ellenlange stoet van rouwwagens vervoert de kisten naar Hilversum voor identificatie. De dagen erna volgen nog meer van zulke vluchten en ceremonies.

 

Dan natuurlijk de veelbesproken hunk Dave Roelvink. In augustus is de knappe zoon van Dries opgepakt op verdenking van een juwelenroof in het huis van de steenrijke familie Pach. Hij heeft een aantal nachtjes moeten logeren in het huis van bewaring. Tot overmaat van ramp verscheen er ook nog een video online waarin hij in tegenstelling tot zijn vader géén gele zwemslip droeg.

 

Op 5 september vliegt onze eigen Erieke Kuitert naar Normandië voor de jaarlijkse FEI 2014 voor een zéér exclusief 1 op 1 interview met Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Haya Bint Al Hussein van Jordanië.  Zeker hét Glamourland hoogtepunt van onze hoofdredactrice én Glamourland.

 

Glamourland Erieke en HRH prinses Haya

Foto: Tertius Xavier van Oosthuyzen / Reflexx Reportages

 

Tien dagen later probeert Patty het voor de vierde keer. Op 15 september stapt la Brard in het huwelijksbootje met haar Antoine. Ze beloven elkaar de eeuwige trouw in Nederland, en doen het daarna nog even dunnetjes over op het Spaanse party-eiland Ibiza. Wij van Glamourland wensen het kersverse bruidsbaar uiteraard alle geluk en liefde!

 

In november en december komt de veelbesproken Onno Hoes wederom in opspraak. Niet zomaar, zijn huwelijk met roddelkoningin Albert Verlinde loopt eerder dit jaar op de klippen en hij doet het niet met één maar twee toyboys. PWND doet chique verslag van de slippertjes van de burgemeester door de jonge Robby met een verborgen camera op date te sturen. Uiteindelijk heeft Onno eieren voor zijn geld gekozen en vertrok hij met Toyboy #1 een paar daagjes naar Dubai. Inmiddels is bekend dat hij zijn ambtsketting in de wilgen heeft gehangen en zijn functie als burgervader neerlegt.

 

Portret Onno Hoes burgemeester te Maastricht

Foto: Gemeente Maastricht

 

In december verwelkomt Nederland de Sint tijdens de intocht in Gouda en worden er een aantal bijzondere Pieten gespot. Zo is er een Clowns Piet, Witte Piet, Kaas Piet en zelfs een Stroopwafel Piet. Gedurende het hele jaar laait het al dan niet racistische karakter van Zwarte Piet diverse malen op. Tijdens de intocht lijkt de discussie op een waar dieptepunt en worden er negentig arrestaties verricht.

 

Inmiddels zijn we aanbeland in de laatste maand van het jaar en bij de laatste paar dagen kunnen we ook nog wel beginnen over het Nederlandse weer dit jaar. Zo hebben we een goed jaar gehad met hoge temperaturen en een hoop uitersten! In maart was het gemiddeld al 18 °C en in mei daalde het kwik zelfs naar 12 °C. Op 28 juli konden we allemaal met de Zuidwester op naar buiten. Op deze ene dag viel net zoveel regen als de gehele voorgaande maand. En sinds dit weekend is het hele land wederom in rep en roer. We sneeuwen in, krijgen te maken met sneeuwduinen en gladheid en Piet Paulusma begint al voorzichtig over een Elfstedentocht. Wij hebben er een hard hoofd in.

 

Wij van Glamourland bedanken alle lezers en kijken terug naar een mooi en druk jaar vol premières, de juiste champagne, rode lopers en mooie evenementen. We kijken uit naar een minstens zo mooi 2015. Wij nemen nog een oliebol, heffen het glas.. en ach we nemen er nog één.

 

Namens Glamourland een fantastisch en spetterend 2015 toegewenst. SANTÉ