Het 100 jaar oude geheim van Pharrell Williams en LOUIS XIII

LOUIS XIII slaat voor de 100 years campagne de handen in één met niemand minder dan Pharrell Williams. De Amerikaanse zanger, songwriter, producer en filmproducent creëerde samen met LOUIS XIII het lied 100 years als startsein van hun gezamenlijke inzet voor een beter milieu #ifwecare. Pas in 2117 zal het lied uitkomen, nu ligt de track opgeslagen in een speciale kluis.

 

Pharrell Williams - Louis XIII - Glamourland

 

LOUIS XIII de Rémy Martin is exclusief gemaakt van druiven uit de Grande Champagne, de 1er Cru van de Cognac-regio. De cognac is een exquise blend van 1200 eaux-de-vie, waarvan veel 100 jaar ligt te rijpen. Moeder Natuur vormt de kern van alles wat we doen: als de natuur niet in balans is, kunnen zelfs de grootste wijngaarden niet floreren en is ook een cellar master niet in staat om de uitzonderlijke blend van Louis XIII samen te stellen.

 

Louis XIII Glamourland

 

De exclusieve track van Pharrell is vastgelegd op een plaat van klei, afkomstig uit de kalkrijke bodem van de Cognacstreek, en ligt opgeslagen in de kelders van LOUIS XIII in een speciale kluis, die alleen vernietigd kan worden als hij in zijn geheel onder water komt te staan. Indien de zeespiegel met deze alarmerende snelheid blijft stijgen, voorspellen wetenschappers dat een groot deel van de aarde over honderd jaar onder water zal liggen. De enige manier om te garanderen dat Pharrells muziek over honderd jaar inderdaad beluisterd kan worden, is door de verwoestende gevolgen van de opwarming van de aarde aan te pakken. 100 Years van Pharrell Williams komt uit in 2117, maar alleen #Ifwecare.

 

Pharrell Williams - Conway Studio - Louis XIII - Glamourland

 

100 Years ging in première tijdens een privé-party in Shanghai, waar Pharrell het nummer slechts één keer ten gehore bracht. Het was de honderd genodigden strikt verboden om deze once-in-a-lifetime ervaring op te nemen, want de muziek moet een eeuwlang geheim blijven. LOUIS XIII en Pharrell inspireerden hun gasten om in actie te komen en ook anderen te motiveren om zich in te spannen voor de strijd tegen de opwarming van de aarde.

 

Pharrell Williams - Conway Studio - Louis XIII - Glamourland

 

Na het evenement in Shanghai start LOUIS XIII Cognac een internationale fundraising tour langs de grote wereldsteden, om bewustzijn te creëren en fondsen te werven voor milieuorganisaties. De opbrengst van deze bijzondere diners gaat naar instanties die zich op lokaal niveau inzetten voor het milieu.

 

 Pharrell WIlliams and Ludovic du Plessis Glamourland

 

‘We zijn ongelooflijk trots op dit baanbrekende project,’ sprak Ludovic du Plessis, Global Executive Director van LOUIS XIII. ‘De natuur en de tijd vormen de basis van alles wat we doen. Zonder een gezonde natuur en in een instabiele omgeving is zelfs de grootste keldermeester niet in staat om de uitzonderlijke blend van LOUIS XIII samen te stellen. De opwarming van de aarde is een van de grootste problemen van de 21e eeuw. Met 100 Years – The Song We’ll Only Hear If We Care hopen we mensen over de hele wereld te inspireren om in actie te komen.’

 

Bekijk hier de bijbehorende video:

Foto’s: Louis XIII