Tien tips voor het ultieme hoogtepunt

Orgasmes zijn gezond! Je wist misschien al wel dat een orgasme goed voor je is. Tijdens je climax komen namelijk allerlei hormonen vrij, waaronder endorfine, oxytocine en dopamine. De endorfine werkt kalmerend en geeft een geluksgevoel, oxytocine (ook wel het knuffelhormoon genoemd) zorgt voor gevoelens van liefde en verbondenheid en dankzij de dopamine is een orgasme licht verslavend. Maar hoe bereik je nou dat ultieme hoogtepunt? FUN FACTORY, de award-winning Duitse fabrikant van hoogwaardige sextoys, heeft dé tien tips voor een epic climax.

 

Amorino 2013

Foto: Philipp Guelland voor Fun Factory

 

#1 Sexify je slaapkamer. Omring jezelf met dingen die je relaxed en verleidelijk doen voelen – zijdezachte lakens, opgeruimde vloeren, flatterend licht, whatever!

 

#2 Behandel je lichaam goed. Orgasmes gaan niet alleen over je intieme delen. Maak er een gewoonte van om dingen te doen waardoor je lekker in je vel zit, of dat nou betekent dat je estafettes gaat lopen, een warm bad neemt, of je partner je masseert.

 

#3 Train je bekkenbodemspieren. Door je bekkenbodemspieren sterker te maken krijg je niet alleen heftigere, beter controleerbare orgasmes, ook brengt het heel wat gezondheidsbonussen met zich mee.

 

#4 Ontwikkel een ritueel. Ontdek een ritueel waardoor je je sexy voelt – of dat nu een sexy kanten lingeriesetje is, een zwoele Spotify playlist, of een wilde zoensessie – zorg dat het een ritueel is dat onderdeel wordt van jouw voorbereiding op steamy seks.

 

#5 Probeer een nieuw speeltje. De speelse Abby G uit de nieuwe lijn van FUN FACTORY is volledig aangepast aan de anatomie van het vrouwelijk lichaam en is totaal gericht op het stimuleren van de g-spot. Of ga voor een dual action toy zoals de Miss Bi die de clitoris en de G-spot tegelijk stimuleert!

 

Wist je dat?
Ongeveer 70% van alle vrouwen krijgen geen orgasme van penetratie alleen – de clitoris is het allerbelangrijkst!

 

FUN FACTORY

Foto: Philipp Guelland voor Fun Factory

 

#6 Ontdek nieuwe hotspots. Altijd gefocust op de clitoris? Waarom masseer je niet eens de a-spot (het plekje achter je baarmoederhals, waardoor je een stuk heter en natter wordt) met een lange toy?

 

#7 Oefenen, oefenen, oefenen. 61% van alle vrouwen masturbeert één of minder dan één keer per week. Omarm de awesomeness van soloplay om te leren wat je echt lekker vindt.

 

#8 Shake up your routine. Gebruik je altijd dezelfde vibrator op dezelfde intensiteit, in dezelfde positie? Dan train je de verwachtingen van je hersenen om altijd maar op een manier een orgasme te krijgen. Probeer dus vooral nieuwe standjes en sensaties.

 

#9 Grijp je lakens vast. Het is niet voor niets een bekend stereotype. Wanneer je iets stevig vasthoudt, of het nu de lakens of iets anders is, kan dit helpen om je core te activeren, waardoor je een veel heftiger orgasme krijgt. Het is verleidelijk om voor hetzelfde effect te gaan door je adem in te houden, maar weersta die drang! Een diepe ademhaling geeft je orgasme een flinke boost.

 

#10 Neem je tijd. De gemiddelde vrijpartij duurt 19.7 minuten. Voor de meeste mensen is dat niet genoeg om een mind-blowing orgasme te krijgen. Wat als je eens een uurtje of twee playtime reserveert?