10 Tips: Perfect haar krijg je zo!

‘Als je haar maar goed zit’ is het motto van menig verzorgd Nederlander. Toch kent iedereen wel eens een bad hair day. Adviezen voor een gezonde hairdo lopen uiteen van rauwe eieren in je haar smeren tot je haar wekelijks een retreatment geven bij een notabele coiffeur. Wij van Glamourland vroegen kapster Maysa van de gelijknamige kapsalon in Gent, hoe je zonder onsmakelijke, tijdrovende of andere nare trucjes toch een perfect haarbos krijgt. En jawel, het is mogelijk! Dit zijn haar 10 tips:

 

GL

 

Tip 1
80% Van de vrouwen heeft een vette hoofdhuid en droge haarlengtes. Was lang haar altijd 2x en breng enkel op je lengtes een verzorging aan.

 

Tip 2
Maak eerst je haren handdoekdroog alvorens je verzorging aanbrengt. Anders zitten je haren nog te vol met water om de verzorging op te nemen.

 

Tip 3
Je haren een keer extra intensief verzorgen? Meng je masker met je oliën, breng aan en slaap er een nachtje mee.

 

Gl 2

 

Tip 4
Vanaf half lang haar brush je het best ’s avonds je haar. Op die manier verlies je ’s ochtends minder tijd. Steek je haar op alvorens te gaan slapen en je hebt geen volumeverlies.

 

Tip 5
Kam of borstel je haar niet te vaak! Kammen maakt je haar poreus waardoor het sneller zal splitsen.

 

Tip 6
Vanaf je haar lang genoeg is vlecht of draai je het beter in voor je gaat slapen. Op die manier is er minder wrijving tussen je haar en het hoofdkussen.

 

GL

 

Tip 7
Ga je zwemmen? Maak je haar nat en doe er olie of conditioner in. Het beschermt de kleur en is goed tegen splitsen. Vergeet niet om na het zwemmen je haren goed te wassen en te verzorgen.

 

Tip 8
2x per jaar een magnesiumsupplement nemen is goed tegen haaruitval omdat het het haarzakje versterkt. Het best neem je het 3 maand aan een stuk door vanaf oktober en maart.

 

Tip 9
Kort haar? Gebruik de eerste wasbeurt niet te veel shampoo. Bij de tweede wasbeurt iets meer en dan laten intrekken. Was het maximaal 3x per week.

 

Angelina haar

 

Tip 10
Gesplitste punten moeten niet altijd afgeknipt worden! Goed verzorgen zorgt er al voor dat je haar gezonder wordt en dat je minder gespleten punten krijgt.

 

Foto’s: Tumblr