10 najaarstrends in mannenmode voor 2013

Wij van Glamourland kijken als luxe- en trendwatcher natuurlijk al een beetje vooruit op wat het nieuwe jaar voor jullie in het verschiet heeft. Dit keer focussen we ons op de najaarscollecties voor de komende herfst- en winterperiode in mannenmode, rechtstreeks vanuit de fashion city Londen. Gaande van lederen luxehandschoenen tot bescheiden rolkragen en gilets, heren dit is voor jullie!

 

1. De Bomber Jacket

Vergeet die dikke winterjassen maar alvast, want de komende herfst draait alles rond de strakke Bomberjack. Dit wordt volledig trendy met contrasterende kraag en boord, al dan niet met een likje glans.

 

2. De baret

Bonjour tout le monde! Of je baret nu casual chique is of toch eerder dat tikkeltje artistiek, charmant Paris wordt dit jaar jouw inspiratiebron.

 

3. De Gilet

Patronen, met bont gevoerd, of toch eerder richting Bomberjack: dit klassieke kledingstuk heeft dit jaar duidelijk een trendy fashion make-over gekregen. Guys, get ready to zip up this year!

 

4. De pocket square

Eén van de populairste gentleman accessoires is terug van weggeweest, de pocket square. Heldere en contrasterende kleuren zijn ‘the way to go’, om de ultieme touch te geven aan je outfit.

 

5. De rolkraag

Maak je alvast klaar om dikke vrienden te worden met breiwerk rond je nek; de eenvoudige rolkraag kent ook dit jaar weer een revival.

 

6. De contrasterende revers

Revers en zakken zorgen dit jaar voor een kleurrijk najaar. Stem je onderlaag af op de kleur van je rever of onderscheid jezelf met een opvallend detail op je pak.

 

7. Gewaagd schoeisel

Eentonige en alledaagse schoenen zijn binnenkort een ding van het verleden, volgens de Londense collecties. Ga in de plaats daarvan voor pittig oranje of een frisse witte rand.

 

8. De beste vriend van de mens

De aanhankelijkheid van de hond heeft dit najaar een wel heel letterlijke betekenis gekregen. Als je aan het twijfelen bent over het nemen van een hond, is dit het geschikte moment om tot aanschaf over te gaan. Of leen er gewoon eentje van je buur of collega. Volgens ons toch wel een opmerkelijke trend dit najaar, deze nieuwe ‘mode accessoire’.

 

9. Lederen handschoenen

Wollen handschoenen zijn zo passé voor het najaar van 2013! Ga liever voor een lederen variant in diep bordeaux of met okergele tinten. Zelfs een beetje franje is mogelijk volgens J.W. Anderson, als je durft.

 

10. Orange

De laatste trend van ons overzicht is het pittige oranje. Gaande van oranje jassen tot vurige handschoenen, deze tint is duidelijk de favoriet van de Engelse hoofdstad. Slechts één boodschap: hoe helderder, hoe beter!

 

Zo, ons Londense trendoverzicht voor het najaar van 2013 zit er alweer op. Het belangrijkste is natuurlijk dat je je eigen combinaties maakt, in combinatie met jouw persoonlijke stijl. Dus heren, kies alvast jullie favoriete trend uit en start de planning! Voor je het weet staat het nieuwe najaar alweer voor de deur. Goed begonnen, is namelijk half gewonnen.