“Drank, drugs en sexy vrouwen”

Denk gespierd, sexy en véél glamour: Jeremy Jackson it is! Omdat een pauze van zijn reddingswerk soms op zijn plaats is, was Baywatch-ster en tieneridool Jeremy afgelopen dagen in ons land present. En guess what? Wij hadden het genoegen om het hemd van zijn afgetrainde lijf te vragen! Het interview vond plaats in de bar Floor17 van het Ramada Apollo Hotel te Amsterdam en werd mede mogelijk gemaakt door Hollywood Produksiyon. Over zijn glimlach is niets teveel gezegd: het was het begin van een openhartig én diepgaand gesprek met deze knappe celeb.

 

Glamourland Jeremy Jackson

Foto: Bram Heimens

 

Welkom in Nederland Jeremy, hoe gaat het met je? 

“Het gaat heel goed met me! Ik vind het fijn om weer in Nederland te mogen zijn. Tijdens mijn zangcarriere kwam ik veel in Nederland, ik heb hier heel veel fans wonen. Het is een van mijn favoriete plaatsen geworden. Vandaag heb ik een dagje ‘Amsterdam sightseeing’ gehad, I loved it!

 

Wat heb je verder in Nederland gedaan?

“Ik heb een fitness shoot gehad en een shoot voor de Nederlandse ochtendshow ‘Koffietijd’.  Ik speelde daar in mijn sexy Baywatch outfit een reddingsactie in het zwembad om de presentatrices mijn gespierde lichaam te laten zien, hilarisch! Daarnaast heb ik een ‘Meet & Greet’ evenement gehad in de Blue Sky Bar en ben ik op de koffie geweest bij Carlo en Irene in hun show ‘Life 4 you’. Dat was enorm gezellig!”

 

Glamourland Jeremy Jackson 3

Irene Moors, Jeremy Jackson en Carlo Boshardt
Foto: Bram Heimens

 

“Door mijn verslavingen ben ik voorzichtiger geworden met mijn gezondheid en heb ik het advies aangenomen om een bodyscan te laten doen.”

 

“Het is niet alleen maar vertier gedurende mijn bezoek hier aan Nederland, ook aan de serieuzere zaken is gedacht. Door mijn verslavingen ben ik voorzichtiger geworden met mijn gezondheid en heb ik het advies aangenomen om een bodyscan te laten doen. Het kan nooit kwaad om inzicht te krijgen van de binnenkant van mijn lichaam. Gelukkig zag alles er goed uit! Door mijn levenservaringen ben ik van mening dat “what doesn’t kill me, makes me stronger”. Gezond en fit leven zijn mijn richtlijnen geworden.”

 

Jeremy Jackson Glamourland

 Team van fitnessclub Miller Deluxe, Jeremy Jackson en Varol Porsemay van Hollywood Produksyion

Foto: ASA Foto & Video Team

 

Wij zijn heel nieuwsgierig geworden wie Jeremy Jackson nu werkelijk is. Je bent immers bij iedereen bekend als de schattige kinderster Hobie Buchanon.

“Jeremy Jackson is een samenvoeging van alles wat ik heb meegemaakt. Ik ben een kinderster die met moederlief opgegroeid is in Newport Beach onder moeilijke omstandigheden, waarbij we helaas ook armoede hebben gekend. We hebben van voedselbonnen en vrijwilligershulp van de kerk geleefd. ”

 

“Ik kwam in aanraking met drank, drugs en het nachtleven vol sexy vrouwen.”

 

“Mijn moeder was alleenstaand en werd slecht behandeld. Omdat ik al op hele jonge leeftijd van de schijnwerpers en optreden hield, heeft mijn moeder een manager voor me in de arm genomen. Ik genoot er echt van om in het middelpunt te staan. Ik werd vervolgens veelvuldig gescout voor reclamecampagnes, programma’s en series. Maar het bekendste werd ik door de serie Baywatch, waar ik opgroeide als de zoon van David Hasselhof. Met hem heb ik trouwens nog steeds veel contact.”

 

“Ik heb het geluk gehad dat ik me daarnaast ook als zanger heb kunnen ontpoppen. Dat was een geweldige fase in mijn leven. Vrouwen lagen aan mijn voeten, de roem was sky high en de deuren van de glamorous Hollywoodwereld stonden open. Het was mijn droom om net als mijn idool Michael Jackson te kunnen zingen in uitverkochte zalen. Het was een ongelofelijke tijd om mee te maken. Fans vielen flauw als ze me zagen en mijn fans waren, en zijn nog steeds, extreem trouw. Ze volgden me overal. Ik vloog de hele wereld rond en werd aanbeden door vele vrouwen. Helaas ging dit ook gepaard met de donkere kant van roem en glamour. Ik kwam in aanraking met drank, drugs en het nachtleven vol sexy vrouwen. Die tijd ligt nu achter me, ik ben ouder en wijzer geworden door alle ervaringen.”

 

Glamourland Jeremy & Loni Jackson

Foto: Jeremy Jackson

 

“Sinds 2012 ben ik gelukkig getrouwd met mijn vrouw Loni, waar ik werkelijk alles voor doe. Ik mis haar nu ook enorm en kijk er naar uit om weer bij haar te zijn. Mijn vrouw werkt en volgt een opleiding en heeft een druk leven. We denken wel aan gezinsuitbreiding maar nog niet op dit moment. Mijn lieve hond, een witte Husky, vormt onderdeel van ons huidige gezin. Mijn liefde voor dieren heb ik van mijn moeder. Mijn moeder redt honden die oud, ziek of verlaten zijn en neemt de honden in haar huis op. Vervolgens zoekt ze nieuwe verzorgers voor de honden.”

 

Hoe was het om samen te werken met David Hasselhoff?

“Toen ik een kleine jongen was keek ik enorm op tegen David. Hij leefde in een wereld vol met mooie mensen om zich heen. David was destijds 30 jaar oud en ik zag hem meer als mijn grote broer. Nu ik zelf 32 en getrouwd ben, begrijp ik hem beter en kunnen we meer met elkaar delen. We hebben allebei ook moeilijke periodes gehad in ons leven. We hebben beide een verslaving gekend en steunen elkaar hierin.”

 

Glamourland Jeremy Jackson 6

Foto: Jeremy Jackson

 

Wat heb je gedaan na Baywatch?

“Ik heb samengewerkt met Von Dutch en Ed Hardy en diverse fashionshows georganiseerd. Dat was een geweldige tijd. Maar door de scene waarin ik verkeerde kwam ik in aanraking met verschillende verslavingen als drugs, alcohol en steroïden.

 

“Mijn drijfveer is om Ghandi meets fitness te combineren.”

 

Sinds 2008 heb ik nog deelgenomen aan verschillende reality shows, waaronder de ‘Celebrity Rehab’ van Dr. Drew. Ik ben nu al een lange tijd nuchter en richt me tegenwoordig vol overgave op het coachen en helpen van anderen om  hun gezondheid te verbeteren en ze fitter te maken. Inmiddels ben ik een gecertificeerd Personal Trainer en voedingsdeskundige en kan ik tot mijn klantenkring een aantal beroemdheden rekenen. Over een paar maanden komt ook mijn fitness e-book uit en op mijn website www.jeremyjacksonfitness.com kan iedereen gratis adviezen krijgen over een gezond fitnessprogramma.”

 

“Momenteel leg ik me ook helemaal toe op de Japanse zelfverdedigingskunst Jiu Jitsu. Mijn drijfveer is om Ghandi meets fitness te combineren. Dat gaat diep hè, glimlacht Jeremy.”

 

Glamourland Jeremy Jackson 2

Jeremy in Amsterdam – Foto: ASA Foto &Video

 

Wat heb je op de planning staan voor de toekomst? 

“Deze zomer gaat de productie van de Baywatch film van start. Dit produceer ik samen met nog zeven andere collega-acteurs van de vroegere Baywatch serie. Er zullen ook een aantal andere acteurs in gaan spelen. Mijn fitness e-book zal over ongeveer drie maanden gereleased worden, super spannend! Voor mij zit hier een stukje levenswerk in wat het zo bijzonder maakt om te doen.”

 

Wat staat er op het programma na je bezoek aan Nederland?

“Ik ben enorm blij dat ik plotseling ben uitgenodigd om mijn verblijf in Europa te verlengen met een bezoek aan het mooie Istanbul. Daar staat een meeting voor mij gepland met de bekende plastische chirurg dr. Hasan Findik. Ik zal hier een haartransplantatie ondergaan voordat de opnames voor de Baywatch film starten.”

 

Glamourland Jeremy Jackson

Foto: Bram Heimens

 

Jeremy, wat is jouw definitie is van het woord ‘glamour’?

“Voor mij betekent het dat wanneer je het huis uitgaat je weet dat je er beter uitziet dan wie dan ook. Van je outfit tot aan je kapsel en je daarnaast zelfverzekerd bent dat je over kwaliteiten beschikt waarmee je anderen kunt overtreffen. Eigenlijk alles wat nodig is om ultiem te kunnen leven.”

 

Glamourland Jeremy Jackson 7

Foto: Nadine Boons

 

Jawel, het is ons er één, die Jeremy. De definitie van glamour is na dit interview wel gevonden. Wij van Glamourland danken Jeremy Jackson, Floor17 van het Ramada Apollo Hotel Amsterdam en Hollywood Produksiyon voor deze bijzondere ontmoeting! En uh, Jeremy.. Wanneer kom je ons redden? ;-)