“Ik was de lover van James Bond”

Haar naam verraadt het al, deze beeldschone actrice is van herkomst Grieks en niet voor niets heeft ze het gemaakt tot Bondgirl. Ze schitterde in James Bond’ Skyfall naast niemand minder dan Daniel Craig. Op uitnodiging van Hollywood Produksiyon was ze in Amsterdam en wij hadden een interview met haar in de Harbour Club Kitchen.

 

Hoe bevalt het je in Amsterdam?

Om eerlijk te zijn is het mijn eerste keer in Amsterdam. Ik ben gisteravond laat pas aangekomen maar ik geniet er nu al van en we hebben erg veel geluk met dit mooie weer! Ik kijk ernaar uit om straks de stad te gaan verkennen. Ik ben in goede handen dus ik zal vast een mooie tour krijgen.

 

Kan je ons iets vertellen over jouw jeugd, de tijd voordat je actrice was?

Ik ben nu 30 jaar oud en ben geboren en opgegroeid in Athene. Van jongs af aan wilde ik altijd al een actrice worden. Ik ben naar de toneelschool gegaan in Athene waarna ik naar Londen ging om écht te gaan acteren. Daarnaast ben ik in die 6 jaar ook aan de toneelschool in Londen afgestudeerd. Nu reis ik op en neer tussen Londen en Athene.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Dus je bent ook nog vaak in je geboorteland te vinden?

Ja dat klopt, ik heb een fijn appartement in Londen en ook in Athene. Ik probeer mijn tijd zo veel mogelijk tussen beide te verdelen. Ik wil altijd een tweede thuis hebben in Griekenland, het is een prachtig land, ik houd van de intimiteit en ook de Griekse films spreken me erg aan. Zelf speel ik vooral in Amerikaans-Engelse films zoals in Skyfall, Hercules en Brotherhood, die laatst nog 2 awards heeft gewonnen bij de National Film Awards in Londen. Maar daarnaast werk ik ook graag nog voor Griekse producties, tot nu toe heb ik in zes Griekse films gespeeld. Ik was 18 jaar toen ik daar begon met een van de beste Griekse regisseurs.

 

We kennen jou natuurlijk vooral van Skyfall waar jij naast Daniel Craig als bondgirl mag flaneren. Wat is jouw eigen favoriete Bondfilm?

Skyfall! En dat is echt niet alleen omdat ik er zelf in speel, haha. Ik had maar een kleine rol, ik was de lover van James Bond. Maar deze film stijgt boven de rest van de andere Bond films uit, deze is echt ‘the next level’. Het menselijke karakter van James Bond komt sterker naar voren dan in de voorgaande films; hij is niet alleen maar de superheld. Het was daarnaast nog een extra speciale film omdat Bond’s 50-jarig bestaan hiermee werd gevierd. Dus ik voelde me enorm vereerd en trots dat ik hieraan heb mogen meewerken.

 

Glamourland

Foto: Still – Skyfall

 

Hoe is het om de voetstappen te mogen volgen van Halle Berry en Grace Jones?

Het voelt fantastisch wanneer je een baan hebt waarin je gelukkig bent. Ik werk hard en de filmindustrie klinkt erg glamour maar het is natuurlijk ook gewoon een baan! Ik heb het al erg ver mogen schoppen in mijn leven en ik heb met enorm getalenteerde mensen mogen werken. Maar ik ben me altijd nog aan het verbeteren en probeer stap voor stap verder te komen.

 

Daniel Craig, hoe is hij op de set?

Hij is zo leuk. Een echte gentleman, erg lief en georganiseerd. Hij is ontzettend loyaal en werkt keihard. Daarnaast inspireert hij mensen en dat is mooi om te zien. Hij is tevens ook mijn favoriete James Bond, haha!

 

Glamourland

Foto: Skyfall

 

Heb je nog leuke inside stories of bloopers die je ons kan vertellen?

Genoeg! Ook bij Skyfall, alleen ga ik hier geen boekje over opendoen, haha. Er gebeuren genoeg grappige dingen en we hebben veel plezier samen op de set. Vorige week heb ik toevallig nog mijn hele knieën opengehaald omdat ik zo koppig was geen kniebeschermers te dragen toen ik een scene moest doen waarbij ik een berg moest beklimmen.

 

Hoe is het om erotische scènes te spelen, vind je dat moeilijk?

Het hangt helemaal af van de tegenspeler maar het is  meestal erg grappig om te doen. Het is niet zo echt als dat het er uit ziet. Je bent dan wel (half)naakt maar je hebt ook 12 man filmcrew om je heen staan die naar je kijken. Het is dus niets intiems tussen twee personen maar een technisch stukje acteerwerk. Het is allemaal heel erg praktisch; je doet alsof je zoent of seks hebt. Als je als tegenspelers naakt tegenover elkaar staat voel je je wel exposed en dat creëert wel een verbonden gevoel.

 

Wat is jouw favoriete beauty ritual, waar kun je niet zonder?

Oh, dat zijn veel dingen! Ik zorg goed voor mijn huid, voor mijn werk is dat ook erg belangrijk. Mijn schoonheidsgeheim voor mij is veel afwisselen met crèmes en facial producten. Ik gebruik vooral biologische producten en ik maak zelf mijn eigen gezichtsmaskers. Het belangrijkste voor je uiterlijk is sporten en heel veel water drinken. Schoonheid komt ook van binnenuit. Als je een uitgebalanceerd persoon bent, dan zie je dat ook. Meditatie kan daar bijvoorbeeld bij helpen, ik doe dat zelf elke morgen.

 

Tonia Sotiropoulou Glamourland

Tonia Sotiropoulou met Melano Adema – Foto: Martin van Os

 

Wat voor sporten beoefen je?

Ik doe altijd veel aan sport. De laatste jaren ben ik 6 keer per week aan het sporten om fit te blijven. Ik heb een personal trainer en daardoor vind ik sport ook steeds leuker, hij daagt me uit. Ik wissel veel sporten af, zoals kickboxen, rennen en trampoline springen. Ik houd mezelf goed bezig want ik eet ook graag wat ik wil. Ik zou nooit ‘nee’ kunnen zeggen tegen lekker eten, ik ben echt een foodie!

 

Wat is jouw favoriete keuken qua eten?

Ik hou van verschillende soorten keukens. Ik ben vegetarisch vanwege het dierenleed en daarom eet ik veel groente maar ook pasta’s. En natuurlijk houd ik erg van de Griekse keuken, het is altijd zo lekker en vers! Ook Mexicaans en Thais eet ik erg graag.

 

Kan je iets vertellen over jou liefdesstatus?

Ik heb 4 jaar een vaste vriend waar ik erg blij mee ben. Hij is ook acteur. We hebben samen in een paar films gespeeld en ik ken hem al jaren. We promoten elkaar, halen het beste in ieder naar boven en zijn totaal niet competitief. Das is erg fijn, we delen elkaars successen.

 

Sonia Festetics de Tolna, Tonia Sotiropoulou, Francois-Leon Van der Velden en Varol Porsemay

Sonia Festetics de Tolna, Tonia Sotiropoulou, Francois-Leon Van der Velden en Varol Porsemay – Foto: Martin van Os

 

Kunnen we je volgen op social media?

Ik heb geen Facebook en ook geen Twitter maar wel Instagram! Ik ben geen fan van Facebook, ik heb wel een pagina onder een andere naam maar dit is eigenlijk voor de zwerfhonden die ik opvang in Griekenland, wat ik met veel liefde doe. Ik deel dan op mijn Facebookpagina nieuws hierover en we proberen voor zo veel mogelijk honden een nieuw huis te vinden.

 

Tenslotte, wat is jouw definitie van ‘glamour’?

Zelfrespect en eerbied naar anderen toe. Voor mij zie je glamour niet af aan uiterlijk of kleding maar aan hoe een persoon zich verhoudt ten opzichte van anderen en zichzelf. Het is hoe iemand zich gedraagt. Iemand met de duurste kleren en diamanten kan voor mij goedkoop overkomen vanwege diens attitude.