Het nederige stulpje van Joan Rivers

Het is inmiddels al twee jaar geleden dat de Amerikaanse comédienne & realityster Joan Rivers is overleden. Wellicht ken je het strakgetrokken gezicht van Rivers van de Fashion Police, of heb je haar al langs de Amerikaans rode lopers zien staan schreeuwend “WHO ARE YOU WEARING?”.

 

Rivers brak door als één van de eerste vrouwelijke comédiennes in de jaren 60. Haar carrière kende een heleboel hoogtepunten, waaronder de geboorte van haar dochter Melissa Rivers maar helaas ook dieptepunten, zoals de zelfmoord van haar man Edgar Rosenberg.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

De wereld viel als een blok voor de brutale vrouw en heeft helaas 2 jaar geleden in september afscheid van haar moeten nemen toen ze een hartstilstand kreeg tijdens een operatie aan haar stembanden.

 

Dat Joan van geld houdt heeft ze nooit onder stoelen of banken geschoven, ze heeft haar hele leven hard moeten werken voor alle luxe, en ze heeft het er zeker van genomen. Na haar overlijden heeft de familie besloten het chique appartement in hartje New York aan 1 East 62nd Street op de markt te zetten, voor een schamele $28 miljoen.

 

Glamourland Joan Rivers

Foto: Curbed

 

Uiteraard woon je dan wel op stand, en niet zomaar in een portiek flatje. Het appartement telt 4 badkamers en 3 verdiepingen. Je hebt in het hartje van de betonnen jungle natuurlijk wel een beetje ruimte nodig, geen zorgen, het appartement heeft een oppervlakte van 460 m2 en de plafonds zijn ruim 7 meter hoog.

 

Joan Rivers appartement

 

Wij van Glamourland zijn van mening dat Joan een goede smaak had. Zelf zei ze ooit over haar inrichting: “Zo had Marie Antoinette het gedaan als ze geld had gehad”, en gelijk heeft ze.

 

Glamourland Joan Rivers

Foto: Curbed

 

Weelderige kleuren, gouden sierlijsten en ornamenten langs de plafonds. Het privégebouw op Manhattan dateert uit de jaren 30 en heeft een aantal unieke kamers. Wat dacht je van een muziekkamer, beautysalon en een balzaal waar je 120 man in kunt stallen?

 

Glamourland Joan Rivers

De balzaal – Foto: Curbed

 

Joan is nooit vies geweest van een feestje en heeft een aantal grote namen aan ‘huis’ mogen ontvangen waaronder Nancy Reagan, Martha Stewart, Steve Forbes en Howard Stern. Waarschijnlijk stonden ze na een borreltje gezamenlijk op het ruime balkon rondom het appartement te genieten van het exclusieve uitzicht over het wereldberoemde Central Park.

 

Glamourland Joan Rivers

Foto: Curbed

 

Wij van Glamourland scrollen nog even door, en wanen ons in een wereld van luxe, wat vind jij van dit stulpje?

Reacties